• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sančez postigao prvenac, pa "zakuvao" isključenjem

Autor mondo.ba

Konteov tim imao je 0:2 protiv Sampdorije, potom je situaciju zakomplikovao Sančez crvenim kartonom, ali se, srećom po "nerazure", sve dobro završilo...

Inter nastavlja da "teroriše" rivale u Seriji A!

Juventus je ranije tokom dana trijumfom nad SPAL-om rezultatom 2:0 i nakratko preuzeo vrh, ali su "nerazuri" prihvatili izazov i trijumfovali nad Sampdorijom na stadionu "Luiđi Feraris" rezultatom 1:3, pa su puleni Alesandra Kontea i nakon šestog kola zadržali stoprocentnu uspješnost u elitnom fudbalskom takmičenju na Apeninima pred spektakl na Meaci protiv aktuelnog šampiona u sljedećem kolu...

SAMPDORIJA – INTER 1:3 (0:2)
/Jankto 55 - Sensi 20, Sančez 22, Galjardini 61/

Inter, očekivano, ništa nije želio da prepusti slučaju na terenu u Đenovi i već od starta meča je stavio do znanja izabranicima Euzebija di Frančeska po šta je došao.

Prvi plod takve igre Inter je ubrao nakon 20 minuta. Na dalekometni udarac se odlučio ponajbolji fudbaler Serije A u ovom trenutku Stefano Sensi, a lopta je na putu ka golu zakačila Aleksisa Sančeza, tek toliko da promijeni smjer i prevari mladog čuvara mreže Emila Autara.

Neplanirano učešće u golu sjajnog 24-godišneg veziste, koji je danas postigao svoj treći gol u sezoni, bila je svojevrsna naznaka da bi i Čileanac mogao večeras da po prvi put poentira za Inter i to na meču kad se, takođe po prvi put, našao u startnoj postavi.

I bilo je tako – učinio je to samo dva minuta kasnije, kada je izbjegao ofsajd poziciju i iskoristio Sensijevu asistenciju sa vrha šesnaesterca.

U prvih 45 minuta Di Frančeskov tim nije napravio ama baš ništa pred golom Samira Handanovića, a do odlaska na pauzu mogao je da se suoči i sa zaostatkom od četiri gola.

Prvo je Antonio Kandreva u 36. minutu zatresao mrežu, ali se i našao u ofsajdu, dok se u finišu ovog dijela Marselo Brozović našao u situaciji za postizanje gola, ali lopta nije pogodila metu.

Inter je vezao šest pobjeda na startu sezone, što je prvi put još od sezone 1966-67 da mu je to pošlo za rukom.

Stvari su za Inter izgledale savršeno poslije prvog poluvremena, a onda su se neplanirano zakomplikovale.

Odmah u prvom minutu nastavka, Sančez je zadao glavobolju Konteu – pokazan mu je drugi žuti karton na današnjem meču, Inter je ostao sa desetoricom, a na raspolaganju stručnom štabu strijelac drugog današnjeg gola neće biti ''kad je najpotrebnije'' - u narednoj rundi, šestog oktobra, u derbiju na "Meaci" protiv Juventusa!

Da nesreća nikad ne dolazi sama, pokazao je 55. minut, kada su Đenovljani prepolovili zaostatak pogotkom češkog veziste Jakuba Jankta.

Preuzela je Sampdorija inicijativu u tim trenucima, što je bio znak za Kontea da mora da reaguje, pa je umjesto Lautara Martineza na teren poslao Romelua Lukakua.

Nije mu se belgijski reprezentativac odužio pogotkom, ali zato je stvari u svoje ruke preuzeo Roberto Galjardini, našavši se u 61. minutu na pravom mjestu nakon jedne odbijene lopte Emila Audera.

Bio je to pogodak kojim su domaći igrači definitivno umireni i kojim je Inter stavio šestu "recku" u rubriku "pobjede"...

SERIJA A – 6. kolo

Juventus – SPAL 2:0 (1:0)
/Pjanić 45, Ronaldo 78/

Sampdorija – Inter 1:3 (0:2)
/Jankto 55 - Sensi 20, Sančez 22, Galjardini 61/

Sasuolo – Atalanta 20.45

Nedjelja

Napoli – Breša (12.30)
Lacio – Đenova (15.00)
Leće – Roma
Udineze – Bolonja
Kaljari – Verona (18.00)
Milan – Fiorentina (20.45)

Ponedjeljak

Parma – Torino (20.45)

TABELA: Inter (+1) 18, Juventus (+1) 16, Atalanta 10, Napoli 9, Kaljari 9, Torino 9, Roma 8, Bolonja 8, Lacio 7, Sasuolo 6, Breša 6, Parma 6, Milan 6, Leće 6, Fiorentina 5, Verona 5, Đenova 5, Udineze 4, SPAL (+1) 3, Sampdorija (+1) 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC