• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl na "Tardiniju": Da je više ovakvih mečeva

Autor mondo.ba

Zaista je teško pobrojati sve ono što se dešavalu po posljednjem meču šestog kola Serije A između Parme i Torina, u kojem su, nakon mnogo uzbuđenja, domaći slavili 3:2.

Publika na kultnom stadionu "Enio Tardini" zaista je mogla da uživa u dvoboju Parme i Torina, u meču kojim je zaključeno šesto kolo Serije A.

Mnoštvo lijepih poteza, prilika, crveni karton, dva jedanaesterca i četiri gola. Sve to u prvom poluvremenu! A onda, još jedan u samom finišu.

Ukratko je ovo rezime duela koji je okončan pobjedom domaćih 3:2 (2:2).

Inače, prvo ime duela bio je švedski internacionalac, čiji roditelji vuku porijeklo iz Makedonije, Dejan Kuluševski.

Tinejdžer rođen u Stokholmu, u aprilu je proslavio 19. rođendan, a prema do sada prikazanom u Seriji A (gol i tri asistencije za Parmu), ne čudi što ga je Atalanta dovela iz švedske Bromapojkarne još prije dvije godine.

Mladić makedonskih korijena, koji je za nastupao za kadete ove selekcije, odlučio je da ubuduće nosi dres Švedske, gdje je upisao nastupe za U-17, U-19 i U-21 reprezentacije.

S obzirom da je već nakon 75 sekundi viđen prvi gol, mogla se očekivati goleada u Parmi.

Žervinjo je bio u prepoznatljivom prodoru, a Kuluševski u padu ugurao loptu u gol Torina.

Ipak, izjednačenje je uslijedilo već u 12. minutu. Defanzivac gostiju Kristijan Ansaldi ostao je usamljen nakon katastrofalne reakcije odbrane Parme i glavom pogodio za 1:1.

Na isteku pola sata igre, mogao je Žervinjo dovesti Parmu u vođstvo, ali nije ovo bio dan hitronogog fudbalera iz Obale Slonovače.

Kuluševski je šutirao, Bremera je lopta pogodila u ruku, a osim penala, defanzivac iz Brazila rivalu je "poklonio" i igrača više, s obzirom da mu je to bio drugi žuti karton.

Najstrožu kaznu u gol nije uspio da pretvori Žervinjo. Šutirao je po sredini gola, a Salvatore Sirigu ga je pročitao i odbranio jedanaesterac.

Penal nakon reakcije iz VAR sobe dosuđen je i za Torino. Vensan Lorini je skrivio jedanaesterac, a ovaj put Andrea Beloti nije pogriješio.

BELOTI NA VRHU

Andrei Belotiju večerašnji pogodak bio je peti ove sezone u Seriji A, pa sada dijeli lidersku poziciju najboljih strijelaca u Kalču, zajedno sa Domenikom Berardijem (Sasuolo), Ćirom Imobileom (Lacio) i Duvanom Zapatom (Torino).

Kada se očekivao posljednji sudijski zvižduk u prvom dijelu, u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, Andreas Kornelijus je iskoristio proigravanje raspoloženog Kuluševskog i svom timu prvencem osigurao egal pred odlazak na pauzu.

Žervinjo je početkom nastavka imao još jednu sjajnu priliku da se upiše u strijelce, ali u situaciji "oči u oči" ponovo je Sirigu izašao kao pobjednik. Već u narednom napadu, ni Ernani nije imao sreće - pogodio je prečku.

Torino je u 73. bio blizu trećeg pogotka, ali je ovaj put maestrealno reagovao i golman domaćih Luiđi Sepe i odbranio pokušaj Armanda Ica. Ispostaviće se nedugo zatim da je to bio jedan od ključnih detalja meča.

Domaći su u finišu stigli do trijumfa. U 88. minutu Roberto Ingleze donio je veliko slavlje domaćim igračima i navijačima.

SERIJA A - 6. KOLO:

Parma - Torino 3:2 (2:2)
/Kuluševski 2, Kornelijus 45+3, Ingleze 88 - Ansaldi 12, Beloti 43 pen/

Odigrano u nedjelju:

Napoli - Breša 2:1 (2:0)
/Mertens 13, Manolas 45+5 - Baloteli 67 /

Lacio - Đenova 4:0 (2:0)
/Milinković-Savić 7, Radu 40, Kaisedo 59, Imobile 78/

Leće - Roma 0:1 (0:0)
/Džeko 56/

Udineze - Bolonja 1:0 (1:0)
/Okaka 27/

Kaljari - Verona 1:1 (1:0)
/Žoao Pedro 29 - Faraoni 66/

Milan - Fiorentina 1:3 (0:1)
/Leao 80 - Pulgar 14 pen, Kastrovili 66, Riberi 78/

Odigrano u subotu:

Juventus - SPAL 2:0 (1:0)
/Pjanić 45, Ronaldo 78/

Sampdorija - Inter 1:3 (0:2)
/Jankto 55 - Sensi 20, Sančez 22, Galjardini 61/

Sasuolo - Atalanta 1:4 (0:4)
/Defrel 62 - Gomez 6, 29, Gosens 13, Zapata 35/

TABELA: Inter 18, Juventus 16, Atalanta 13, Napoli 12, Roma 11, Lacio 10, Kaljari 10, Torino 9, Parma 9, Fiorentina 8, Bolonja 8, Udineze 7, Sasuolo 6, Verona 6, Breša 6, Milan 6, Leće 6, Đenova 5, SPAL 3, Sampdorija 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC