• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li ga je Zvezda prerano otpisala? Despotović najefikasniji Srbin u TOP10

Autor mondo.rs

Napadač ruskog Orenburga predvodi listu naših najboljih golgetera u 10 najjačih liga evropskog fudbala.

Raspucan je Aleksandar Mitrović ove sezone (11 golova u 14 utakmica za Fulam), ali u Čempionšipu, drugom rangu engleskog fudbala.

Kada se gleda učinak srpskih fudbalera u 10 najjačih liga Evrope, njih predvodi Đorđe Despotović.

Možda će vas zanimati

 Napadač Orenburga postigao je šest golova golova u 14 utakmica ruske Premijer lige. Iza njega su Aleksandar Kolarov (Roma), Sergej Milinković-Savić (Lacio) i Adem Ljajić (Bešiktaš) sa po četiri gola, ali i manjim brojem odigranih utakmica (Kolarov i Mlinković-Savić po devet, Ljajić osam).

Na ovoj listi nalaze igrači koji nastupaju u Španiji, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Portugalu, Rusiji, Belgiji, Holandiji i Ukrajini.

"Nisam znao za taj podatak i mogu samo da kažem da mi je mnogo drago zbog toga. Vrijedno treniram i trudim se da kao kapiten pomognem Orenburgu da izbori opstanak u Premijer ligi, jer mu je tu i mjesto. Golovi su rezultat toga, ali nemam neki određen broj koji želim da dostignem, bitnije mi je da ekipa pobeđuje i ostvari pomenuti cilj", istakao je Despotović za MONDO.

Bivši mladi reprezentativac Srbije ove sezone je bio strijelac protiv Rostova (1:2), Ahmata (1:2), Arsenala iz Tule (1:2), Ufe (2:1), Spartaka iz Moskve (2:1) i u nedjelju protiv Krasnodara (1:1).

Despotović je prije dolaska u Rusiju imao dosta uspeha u Kazahstanu, gdje je bio dvostruki prvak države sa Astanom. Na istok je stigao 2015. iz Crvene zvezde, u kojoj je odigrao samo 12 utakmica i postigao dva gola.

Trenutno mu je 27 godina, pa su možda crveno-beli mogli da budu i strpljiviji, kao i belgijski Lokeren pre njih, u kom je upisao svega pet nastupa i to ulascima sa klupe.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC