• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern ponižen u Frankfurtu, Kostić pogodio i asistirao!

Autor mondo.ba

Ajntraht je u Frankfurtu deklasirao aktuelnog šampiona, za koji je danas 500. meč odigrao Tomas Miler, i prvi put nakon marta 2010. godine došao do pobjede nad Bajernom pred svojom publikom. Trijumfovale i obje Borusije.

Skoro deceniju su navijači Ajntrahta čekali da njihovi ljubimci savladaju Bajern na domaćem terenu. A kada se to danas konačno dogodilo, euforiji nije bilo kraja – Bajern je potučen do nogu!

AJNTRAHT – BAJERN 5:1
/Kostić 25, Sou 33, Abraham 49, Hintereger 61, Pasijensija 85 – Levandovski 37/

Već u devetom minutu hrvatski stručnjak na klupi Bajerna Niko Kovač, koji je nekad sjedio na klupi današnjeg Bajernovog rivala, shvatio je da će put ka pozitivnom rezultatu u Frankfurtu, gdje je aktuelni šampion posljednji put poražen (do danas) 20. marta 2010. godine, biti posut trnjem.

Možda će vas zanimati

Defanzivac Džerom Boateng je kao posljednji igrač odbrane faulirao napadača domaćeg sastava Gonzala Pasijensiju. Arbitar Markus Šmit prvobitno je članu Bajerna pokazao žuti karton, ali je nakon konsultacije sa VAR tehnologijom preinačio svoju odluku i poslao Boatenga u svlačionicu.

Brojčanu nadmoć na terenu Ajntraht je krunisao je u 25. minutu, kada je Filip Kostić postigao svoj PRVI ovosezonski gol u Bundesligi, nakon što je prethodno tri puta poentirao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, te jednom u okviru njemačkog Kupa.

Srpski reprezentativac prvi je stigao do lopte koja se odbila od Alfonsa Dejvisa nakon jednog udarca i rutinski matirao Manuela Nojera.

Vrlo brzo, osam minuta kasnije, domaće pristalice su ponovo imale razloga za slavlje. Tada je Đibril Sou nakon sjajne akcije svog tima i asistencije Filipa Kostića zatresao mrežu iza Nojerovih leđa.

Od pet današnjih strijelaca za Ajntraht, čak trojica su postigla svoj prvi gol u sezoni (Kostić, Sou i Abraham).

Bio je Kovačev tim u tom trenucima u nok-daunu, ali je i kao takav uspio da uzvrati udarac domaćima do odlaska na odmor.

Kimihu je u 36. minutu poništen gol zbog ofsajda, ali se za smanjenje zaostatka samo minut kasnije pobrinuo ko drugi nego poljski golgeter Robert Levandovski, koji je poslije solo-akcije postigao svoj 14. gol u tekućoj sezoni Bundeslige, a ukupno dvadeseti u svim takmičenjima.

Ipak, nade Bajernovih fudbalera da u nastavku, uz igrača manje, mogu da se "iščupaju" iz čeljusti Ajntrahtovih igrača i bar izbjegnu poraz raspršile su se već do ulaska u posljednju trećinu meča. Do tad, Hiterov tim je još dva puta smjestio loptu tamo gdje su navijači priželjkivali – prvo je to u 49. minutu učinio David Abraham, a potom 12 minuta kasnije i Martin Hintereger nakon kornera koji je izveo strijelac vodećeg gola za Ajntraht Filip Kostić.

Sudbinu Bajerna zapečatio je Pasijensija pogotkom u 85. minutu, za ogromnu glavobolju Kovaču pred naredno kolo i domaći okršaj sa "milionerima".

Neuspjeh Bajerna iskoristila je Borusija iz Menhengladbaha, koja je trijumfovala na gostovanju "farmaceutima" (1:2), te se učvrstila na prvom mjestu.

Prvo ime gostujućeg sastava bio je Markus Tiram, koji je u trijumfu "koltova" učestovao asistencijom i pogotkom.

Prvo je sve pripremio Oskaru Ventu za vodeći pogodak u 18. minutu, a potom u finišu prvog poluvremena, preciznije u 42. minutu, i sam matirao Lukaša Hradeckog za 1:2.

U međuvremenu, gol za domaćina postigao je Kevin Foland u 25. minutu.

Liderov imenjak iz Dortmunda pred svojom publikom je rezultatom 3:0 savladao Volfsburg i nanio ovom timu PRVI PORAZ u sezoni, te, još važnije, zasjeo na drugo mjesto na tabeli uz tri boda manje od tima Marka Rozea.

Verder je u finišu ostao bez pobjede nad Frajburgom (2:2), a najviše pogodaka viđeno je u Lajpcigu, gdje je "nastradala" ekipa Majnca, koja je čak osam puta bila primorana da vadi loptu iz svoje mreže. Čak tri puta ih je na to natjerao Timo Verner.

BUNDESLIGA – 10. kolo

Subota:

Bajer – Borusija M. 1:2 (1:2)
/Foland 25 – Vent 18, Tiram 42/

Borusija D. – Volfsburg 3:0 (0:0)
/Azar 52, Gereiro 58, Gece 88 pen/

Ajntraht – Bajern 5:1 (2:1)
/Kostić 25, Sou 33, Abraham 49, Hintereger 61, Pasijensija 85 – Levandovski 37/

Lajpcig – Majnc 8:0 (5:0)
/Sabicer 5, Verner 30, 48, 87, Nkunku 35, Halstenberg 39, Poulsen 44, Mukiele 50/

Verder – Frajburg  2:2 (1:1)
/Rašica 9, Gebre Selasije 59 – Petersen 28, 90+4/

Union Berlin - Herta (18.30)

Nedjelja:

Fortuna – Keln (15.30)
Augzburg – Šalke (18.00)

Igrano u petak:

Hofenhajm – Paderborn 3:0 (3:0)
/Skov 2, Kaderabrek 15, Lokadija 25/

TABELA: Borusija M. 22, Borusija D. 19, RB Lajpcig 18, Bajern 18, Frajburg 18, Ajntraht 17, Volfsburg 17, Hofenhajm 17, Šalke (-1) 15, Bajer 15, Herta (-1) 11, Verder 11, Majnc 9, Fortuna (-1) 7, Union Berlin (-1) 7, Keln (-1) 7, Augzburg (-1) 7, Paderborn 4.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC