• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pre 30 godina pao je zid - Danas Herta ima poruku o tome!

Autor mondo.rs

Ekipa iz Berlina će danas odigrati meč u Bundesligi, a klub se priseća rušenja Berlinskog zida, događaja od pre 30 godina.

Rušenje Berlinskog zida predstavlja događaj koji je u velikoj meri učestvovao u stvaranju Evrope kakvu znamo. Granice su tada izbrisane, za početak između dve Nemačke, a danas je to jedna država.

Nekada davno, ovaj zid je delio Berlin na dva dela i predstavljao dva potpuno različita sveta. Danas su izbrisane razlike, danas zida više nema i Herta, kao i njeni navijači, sećaju ga se samo u ovakvim prilikama.

Možda će vas zanimati

U okviru 12. kola Bundeslige, ekipa Herte je dočekala na svom stadionu Red Bul Lajpcig. Tim iz glavnog grada Nemačke igra promenjivo, uz mnogo oscilacija, pa se nalazi u sredini tabele. Imaju dva uzastopna poraza, a takav niz treba prekinuti.

Protivnik neće biti nimalo naivan. Ekipa Red Bul Lajpciga je još jedan predstavnik te transformacije koja je zadesila Nemačku. Lajpcig je grad u istočnom delu države, a ovaj klub je nastao nedavno, kada se Nemačka već ujedinila.

Ekipa iz Lajpciga se nalazi u gornjem delu tabele i ima ambicije da se do kraja sezone bori za Evropu. Prethodne sezone su uspeli u tome, igraju Ligu šampiona i može se raći da su favoriti na današnjem duelu.


Pre početka susreta u okviru Bundesliga, Herta je na centru terena ostavila poruku svima. Na improvizovanom zidu, kopiji nekadašnjeg Berlinskog zida, ispisana je poruka. ''Danas igramo bez zida i bez granica. Igramo zajedno za ujedinjeni Berlin i Nemačku''.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC