• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Luda" pobjeda Lacija - SMS zabio gol, skrivio, pa izborio penal!

Autor mondo.ba

Lacio upisao četvrtu uzastopnu pobjedu poslije pogotka Sergeja Milinković-Savića, ali i poništenog gola Lećeu nakon penala koji je skrivio srpski reprezentativac.

Loše igre u Ligi Evrope fudbaleri  Lacija nadoknađuju svojim navijačima odličnim igrama u Seriji A gdje nebesko-plavi nisu izgubili još od 25. septembra i derbija sa interom.

Lacio je u nedjelju upisao četvrtu vezanu pobjedu u nizu savladavši Leće 4:2 u „ludom“ meču koje su obilježile sumnjive odluke sudije Đanluke Manganijela i još jedna pomalo sporna upotreba VAR-a na Apeninskom poluostrvu.

Možda će vas zanimati

 Prvo poluvrijeme završeno je 1:1 pošto je Lapadula „poništio“ vođstvo Lacija koje je donio Korea, ali sve bitno desilo se u posljednjih pola sata meča u kojem je jedan od glavnih aktera bio Sergej Milinković-Savić.

Srpski reprezentativac u 62. minutu odlično je ispratio ubacivanje Aćerbija i loptu sa peterca skrenuo u mrežu za vođstvo Lacija 2:1.

A onda je na scenu stupio Đanluka Manganijelo.

Italijanski arbitar dosudio je jedanaesterac za Leće nakon navodnog prekršaja Milinković-Savića nad jednim igračem gostiju. I to nije najgore. Drama je tek slijedila...

Nakon što je Strakoša odbranio penal Babakaru, a Lapadula odbijenu loptu poslao u mrežu za 2:2, Manganijelo je pokazao na centar, a onda samo nekoliko sekundi kasnije poništio gol.

Video snimak jeste potvrdio da je Lapadula ušao u šesnaesterac prije udarca Babakara, ali i da su to prije njega učinila dva igrača Lacija.

Samo deset minuta kasnije ponovo penal i ponovo je u žiži Sergej Milinković-Savić, ali na drugoj strani.

Srpski reprezentativac bio je u prodoru u šesnaestercu i pokušao da vrati loptu koja mu je bježala u gol-aut i pogodio Kalderona u ruku.

Manganijelo nije mnogo razmišljao!

Imobile je bio siguran sa bijele tačke i svojim 14. golom u sezoni povisio na 3:1, a pitanje pobjednika definitivno je riješeno deset minuta prije kraja drugim pogotkom Koree na ovom meču za 4:1.

Tada je bilo jasno da će Leće pognute glave napustiti Olimpiko, gdje je slavio samo jednom u posljednjih 20 godina, pa ni pogodak La Mantije pet minuta prije kraja za 4:2 nije mnogo obradovao prilično veliki broj navijača koji su stigli sa juga Italije.

Lacio je ovim trijumfom preskočio odlični Kaljari i izbio na treću poziciju na tabeli, dok je Leće na 16. mjestu sa samo bodom više od ekipa koje su u "zoni ispadanja".

SERIJA A - 12. KOLO:

Kaljari - Fiorentina 5:2 (3:0)
/Rog 16, Pisakane 26, Simeone 34, Žoao Pedro 54, Naingolan 65 - Vlahović 75, 87/

Lacio - Leće 4:2 (1:1)
/Korea 30, 80, Milinković-Savić 62, Imobile 77 penal – Lapadula 40, La Mantija 85/

Sampdorija – Atalanta 0:0

Udineze – SPAL 0:0

Parma - Roma (18.00)
Juventus - Milan (20.45)

Odigrano u subotu:

Breša - Torino 0:4 (0:2)
/Beloti 17 pen, 26 pen, Berenger 75, 80/

Inter - Helas Verona 2:1 (0:1)
/Vesino 65, Barela 83 – Vere 19 penal/

Napoli – Đenova 0:0

Odigrano u petak:

Sasuolo - Bolonja 3:1 (1:0)
/Kaputo 34, 75, Boga 68 - Orsolini 70/

TABELA: Inter  31, Juventus (-1) 29, Lacio 24, Kaljari  24, Rom (-1) 22, Atalanta 22, Napoli 19, Fiorentina  16, Helas Verona 15, Parma (-1) 14, Torino  14, Udineze 14, Sasuolo (-1) 13, Milan (-1) 13, Bolonja  12, Leće 10, Đenova  9, Sampdorija 9, SPAL 8, Breša (-1) 7.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC