• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problem za “Zmajčeke” - Leptiri ih otjerali iz trening centra!

Autor mondo.ba

Umjesto u trening centru Brdo vrijednom devet miliona evra reprezetacija Slovenije morala pronaći novu bazu u kojoj će se pripremati za Letoniju i Poljsku.

Reprezentacija Slovenije završava neuspješne kvalifikacije za EURO 2020, a u posljednja dva duela sastaće se sa Letonijom i Poljskom.

“Zmajčeke” još samo čudo, odnosno porazi Austrije protiv Sjeverne Makedonije i Letonije vodi na drugo mjesto u grupi, pa je selektor Matjaž Kek već usmjeren na stvaranje tima za naredni ciklus.

Možda će vas zanimati

 Kek i njegova ekipa našli su se, međutim, u problemu, jer su morali da pronađu drugu bazu za pripreme reprezentacije umjesto trening centra Brdo kod Kranja.

Naime, u trening centru vrijednom devet miliona evra i izgrađenom dijelom sredstvima UEFA ne smiju da pale reflektore pa su mogućnosti i termini za trening prilično ograničeni.

A razlog je sljedeći – na ovom području živi zaštićena vrsta leptira, japanski sviloprelac, koji je osjetljiv na umjetnu svjetlost zbog čega ne mogu da se koriste reflektori.

Kek je zbog toga reprezentaciju okupio u Portorožu, a u narednim danima reprezentativci Slovenije treniraće i igrati na četiri različite lokacije.

“Zmajčeki” će do četvrtka trenirati na stadionu Bonifika u Kopru, a u petak će imati zvanični trening na stadionu Stožice u Ljubljani, gdj eće u subotu od 18.00 časova dočekati Letoniju.

Nakon te utakmice reprezentacija Slovenije će u nedjelju odraditi jedan dnevni trening u trening centru Brdo, a potom otputovati u Varšavu, gdje će u ponedjeljak isprobati teren Nacionalnog stadiona , na kojem ih u utorak očekuje duel sa Poljacima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC