• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valverde ''zaboravio'' na Rakitića: Razočaran sam, 5 godina sam u timu

Autor mondo.ba/Fena

Valverde je prošlog mjeseca rekao da ove sezone ima više veznih igrača nego prethodnih sezona, a uprava Barselone se još uvijek nije izjasnila o situaciji s Rakitićem koji ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Zamjenik kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije Ivan Rakitić izjavio je u utorak za španske medije da je razočaran što je nakon pet godina u Barseloni izgubio mjesto u ekipi i "grije klupu".

"Oduzeli su mi loptu. Tužan sam", izjavio je Rakitić u intervjuu koji će u cjelosti biti objavljen u četvrtak na španskoj privatnoj televiziji Movistar, javlja Hina.

Možda će vas zanimati

Trener Ernesto Valverde ostavio je Rakitića na klupi na posljednje dvije prvenstvene utakmice, protiv Levantea i Selte. Ove sezone je nastupio na deset utakmica odigravši svega 255 minuta, čime je pretposljednji po minutaži među sedam veznih igrača Barselone.

"Razumijem i poštujem odluke trenera, kluba ili bilo koga. Puno sam dao tokom ovih pet godina koliko sam u Barseloni te želim da nastavim da uživam u tome. Imam 31 godinu, ne 38, pa osjećam da sam u svom najboljem trenutku", izjavio je Rakitić.

Ispričao je kako ga je emotivno pogodilo izostavljanje iz ekipe jer je od dolaska u klub bio član udarne postave.

"Kako se osjeća moja mlađa kćerka kada joj oduzmu igračku? Tužna je. Ja se osjećam jednako. Oduzeli su mi loptu pa sam tužan", rekao je.

Rakitić je bio najkorišteniji igrač Barselone od kada je u ljeto 2017. sjeo na klupu Ernesto Valverde te je tokom te dvije sezone dva puta osvojio Primeru.

Međutim, od početka ove sezone samo je jednom bio u početnom sastavu, a jednom nije bio u protokolu.

"Volim da pokazujem osjećaje. Kada je potrebno plakati, nema nikakvog problema. Kada treba da slavim, slavim", napomenuo je osvajač srebrne medalje s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Valverde je prošlog mjeseca rekao da ove sezone ima više veznih igrača nego prethodnih sezona, a uprava Barselone se još uvijek nije izjasnila o situaciji s Rakitićem koji ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Ljetos je uprava za 75 miliona evra dovela 22-godišnjeg vezistu Frenkija de Jonga iz Ajaksa koji je u dosadašnjih 16 utakmica odigrao najviše minuta među veznim igračima.

Rakitić se u ponedjeljak vratio u Barselonu iz Zagreba gdje je došao na reprezentativno okupljanje. Doktori hrvatske reprezentacije su ga pregledali te ustanovili da zbog bolova u Ahilovoj tetivi lijeve noge ne može igrati u subotu protiv Slovačke u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Njemu bliska osoba rekla je u utorak kako je s tim problemom bio došao iz Barselone u Zagreb.

Nakon što se vratio u klub, u utorak su ga pregledali Barselonini doktori, rekao je portparol kluba.

Oni su potvrdili povredu, a nepoznato je kada će moći igrati utakmice. U utorak je vježbao odvojeno od saigrača u Barseloninom kampu te nije uvršten na popis igrača za humanitarnu prijateljsku utakmicu koju će Barselona odigrati u srijedu u Kartageni.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC