• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je Mitrović sam sebi najveći protivnik i da li Tumba veruje u čudo

Autor w rs

Na poslednjoj konferenciji za medije pred utakmicu između Srbije i Luksemburga, govorili su selektor Ljubiša Tumbaković i golgeter Aleksandar Mitrović.

Reprezentaciji Srbije ostale su male šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo naredne godine. Pored dve pobede u poslednja dva meča, "orlovima" je potrebno i čudo u utakmicama koje Portugal igra protiv Litvanije i Luksemburga.

Tim selektora Ljubiše Tumbakovića dočekuje Luksemburg u četvrtak od 20,45 na stadion "Rajko Mitić". Tim povodom su pred brojnim predstavnicima medija u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi bili su Tumbaković i napadač Aleksandar Mitrović.

Možda će vas zanimati

Golgeter Srbije najavljuje sledeći meč.

"Još jedna utakmica protiv ekipe o kojoj sve znamo, selekciji koja nas je namučila u prvom meču. Tada smo dali golove na vreme i rešili utakmicu u svoju korist. I sada nas očekuje težak meč, želimo da osvojimo nova tri boda. Ako želimo nečemu da se nadamo moramo da pobedimo Luksemburg i posle Ukrajinu. Što se tiče golova, ne opterećujem se, do sada sam postigao mnogo golova, a znam da ću oboriti rekord pre ili kasnije. Najvažnije da ekipi ide dobro", rekao je fudbaler Fulama. 

O golovima i ambijentu…

"Stvarno se ne opterećujem, nadam se da ću zaposlene u FSS naterati da promene onaj poster sa brojem do sada postignutih golova, koji stoji na zidu SC FSS pored svlačionice. Ne želim da se opterećujem, važno je da ekipa pobeđuje a onda će biti i golova. Što se tiče atmosfere, gledao sam Partizan protiv Moldea, video fantastičnu atmosferu koju su deca napravila. Videćemo kako će sada sve izgledati".

Mitrović i ove sezone briljira u Engleskoj, ali i državnom dresu.

"Sam sebi sam najveći protivnik, gledam da uvek budem motivisan, a u dresu reprezentacije sam grb je više nego dovoljan da u svaku utakmicu uđem maksimalno motivisano. I ne bih se složio da nemam konkurenciju, ona je prisutna na svakom treningu", podvukao je Aleksandar Mitrović.

Pčekivanja pred meč sa Luksemburgom izneo je i selektor Tumbaković.

"Nemam dileme oko sastava. Šta se promenilo? Ne nešto posebno značajno, osim da smo dodatno skautirali Luksemburg. Kod njih nema nekih promena u načinu igre. Pokušaće da igraju 'direktan' fudbal preko kontri i polu-kontri, ali mi se spremamo za ovu utakmicu kao da je jedina u ovom ciklusu. I bavimo se od prvog dana samo Luksemburgom, a posle se okrećemo Ukrajini", rekao je iskusni strateg.

Nažalost, nije sve u rukama Srbije.

"Pripremamo utakmicu sa Luksemburgom jer imamo odgovornost prema Srbiji i zato sam rekao da se pripremamo kao da je jedina utakmica u ovom ciklusu. I nisam siguran da mnogo verujemo u iznenađenje u mečevima Portugala, ali mi idemo korak po korak, da mi budemo zadovoljni našim poslom", ocenio je selektor "Orlova".

Na pitanje da li dobra igra i rezultat mogu da privuku veći broj navijača protiv Ukrajine, Tumbaković je odgovorio:

"Kada igra reprezentacija onda mora uvek da bude pun stadion. To je neki moj stav, bez obzira na protivnika. Svedoci smo kako to izgleda u Evropi, gde su stadioni uglavnom puni kada igra najbolji nacionalni tim. Videćemo sada i koliko će dece biti, jer se utakmica igra kasno."

Poslednjem treningu Orlova pred duel sa Luksemburgom prisustvovali su predsednik Slaviša Kokeza, potpredsednici Nenad Bjaković i Marko Pantelić, sportski direktor Vladimir Matijašević, skauti Zoran Filipović i Momčilo Vukotić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC