• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Za autobiografiju nedostajao uspjeh sa reprezentacijom, sad imam i to"!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U Zagrebu je danas održana promocija autobiografije Luke Modrića pod nazivom ''Moja igra''

Predstavljanje autobiografije "Moja igra" Luke Modrića, koja će uskoro biti prevedena na 12 jezika, izazvalo je veliku pažnju publike koja je posjetila Zagrebački velesajam posljednjeg dana 42. međunarodnog sajma knjiga Interliber.

Autobiografija Luke Modrića "Moja igra", koja je nastala uz koautorstvo sportskog novinara Roberta Mateonija, u izdanju izdavačke kuće "Hermes", po prvi put danas je predstavljena publici koja se u velikom broju okupila na Zagrebačkom velesajmu.

Možda će vas zanimati

Dobitnik Zlatne lopte za 2018. godinu Luka Modrić i novinar Mateoni, uz moderatora Krunu Lokotara, najprije su okupljenima iznijeli pojedine crte iz autobiografije te iz Modrićevog sportskog života, a potom je uslijedilo potpisivanje knjiga koje su na obližnjem punktu, ali i u prostorijama sajma, mogle da se kupe po cijeni od 150 kuna (20 evra).

U publici koja je tražila Modrićev potpis na knjigu, na sličice ili dresove, najviše je bilo mladih, odnosno djece, ali i veliki broj zaljubljenika u fudbal i igru Luke Modrića, svih uzrasta.

Modrić je tokom promocije istakao da je oduvijek imao želju da napiše autobiografiju, te kako mu je drago da mu se ta želja napokon ostvarila.

"Želja je sazrila nakon Svjetskog prvenstva jer mi je nešto nedostajalo za pisanje autobiografije, a to je uspjeh s reprezentacijom", rekao je Modrić.

Član madridskog Reala je izjavio kako inače voli da čita biografije, posebno sportske, a posljednja koju je čitao bila je ona slavnog tenisera Andrea Agasija.

Modrić je naveo kako je za saradnika odabrao upravo Roberta Mateonija jer se profesionalno poznaju niz godina, nakon čega je to poznanstvo preraslo u prijateljstvo. Povjerenje kojeg ima u Mateonija, naglasio je Modrić, bilo je izuzetno važno.

Kao posebno drage knjige koje je Luka Modrić pročitao dok je igrao u nižim fudbalskim kategorijama Zadra Modrić je naveo djela "Robinzon Kruso" i "Hajdi".

"Djeci bih preporučio da, kad god mogu, uhvate malo vremena, 15, 20 ili 30 minuta dnevno, i da čitaju knjige jer to će im sigurno pomoći u njihovom odrastanju i formiranju", poručio je Modrić.

Robert Matteoni je posebno pozdravio djecu prisutnu u publici poručivši kako Modrićeva biografija može da bude dobra inspiracija upravo njima tokom odrastanja.

"Luka Modrić je velika hrvatska vrijednost, ali i globalna fudbalska i sportska zvijezda koja je osvojila najprestižnije fudbalske nagrade", rekao je Mateoni, dodavši da očekuje da će knjiga biti hit, s obzirom da se u njoj iznose činjenice koje teško mogu da se saznaju od Modrića koji, inače, nastoji da se sakrije od očiju javnosti.

Knjiga "Moja igra" uskoro bi trebalo da bude prevedena na 12 jezika, a još jedno predstavljanje knjige održaće se večeras u Zagrebu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC