• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o baražu Lige nacija: Ovo je put Srbije ka Evropskom prvenstvu!

Autor mondo.rs

Komplikovan sistem UEFA, koji je zamijenio klasičan baraž, donosi mnogo nedoumica koje će biti razjašnjene u narednim danima... Ono najvažnije - već znamo!

 Plej-of-Lige-nacija-za-Evropsko-prvenstvo-Srbija-Norveska-i-ostali-rivali Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Srbija nije uspjela da se direktno plasira na EURO 2020, ali će imati još jedan pokušaj da se poslije dvije decenije nađe na završnom turniru kontinentalnog šampionata.

Remijem "orlova" protiv Ukrajine (2:2), odnosno pobjedom Portugala nad Luksemburgom (2:0), za Srbiju su i zvanično završene kvalifikacije koje su počele loše i zbog toga do kraja, uprkos boljim igrama, nije uspjela da ispravi greške.

Možda će vas zanimati

Srećom, tu je "popravni", karta na koju su se ''orlovi'' nadali da neće morati da igraju!

U martu 2020. godine uslijediće plej-of Lige nacija. Srbija se takmičila u diviziji "C", osvojila je grupu i ukupno zauzela treće mjesto - i već zna s kim će se boriti za plasman na EURO 2020.

To će biti reprezentacija Norveške koja je imala drugi najbolji rezultat u Ligi nacija, dakle bili su bolji od Srbije, a koja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nije uspjela da izbori direktan plasman, pošto su ispred njih završili Španija i Švedska. Osvojili su 14 bodova iz devet mečeva.

Već se zna da će Srbiju Norvežani dočekati 26. marta 2020. godine u Oslu u plej-ofu baraža Lige nacija, a pobjednik te utakmice igraće sa boljim iz duela Škotske i... još se ne zna koga!

S obzirom na to da je UEFA značajno zakomplikovala sistem takmičenja moguće je da to budu Bugarska, Izrael ili Rumunija, a sve će biti jasnije kada se kvalifikacije skroz završe, a najkasnije na specijalnom žrijebu (22. novembar) u Nionu, gdje će biti potrvđeni svi parovi plej-ofa Lige nacija, pošto je mnogo "varijabli" u igri.

Za sada Srbija može da razmišlja samo o Norvežanima koji u svojim redovima imaju supertalentovane Edegora i Holanda, a na domaćem terenu nisu izgubili tri godine!

PRAVILA

Igra se jedna utakmica u polufinalu Lige nacija i jedna u finalu. U slučaju da u 90 minuta ne bude pobjednika prvo se igraju produžeci, a ukoliko i poslije dodatnih 30 rezultat bude izjednačen - izvode se penali.

Ukoliko ih Srbija prođe, vrijedi istaći i da će na istom žrijebu biti određen i domaćin finala svake divizije Lige nacija koja su zakazana za 30. mart.

Problem je nastao oko toga što je većina reprezentacija iz "A" i "B" divizije Lige nacija već obezbijedila plasman, tako da tu dolazi do pomjeranja u šeširima.

Podsjetimo, na Evropsko prvenstvo 2020. godine već su se plasirali Portugal, Holandija, Engleska, Belgija, Francuska, Španija, Italija, Hrvatska, Poljska, Njemačka, Ukrajina, Švedska, Rusija, Austrija, Češka, Turska i Finska.

Ostala su još tri mjesta "direktno" kroz kvalifikacije, dok će još četiri ekipe izboriti mjesto na EURO 2020 kroz baraž Lige nacija - po jedna iz svake "divizije".

Poznato je da će u "D" diviziji u jednom polufinalu igrati Gruzija i Bjelorusija, a u drugom Sjeverna Makedonija i Kosovo, dok je i dalje prerano govoriti za "A" i "B" lige, pošto su mnoge stvari "otvorene" jer kvalifikacije još nisu završene za sve.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC