• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Licitacija počela: Murinjo je favorit, ko će naslediti Poketina? (ANKETA)

Autor mondo.rs

Danijel Levi pred sobom ima važnu odluku...

Maurisio Poketino nije pošteno ni raspremio kancelariju na "Totenhem Hotspur" stadionu, a mediji na Ostrvu su već počeli da licitiraju ko bi mogao da nasledi njegovu poziciju.

Spursi su u utorak uveče obelodanili odlazak Argentinca, a sva je prilika da se radi o otkazu. Danijel Levi je tako "presekao" i rešio da "iskešira" 12,5 miliona funti za prevremeni prekid ugovora menadžera.

Možda će vas zanimati

Poketino je tokom nešto više od pet godina uspeo da se četiri puta plasira među četiri najbolja tima Engleske, jednom čak završi na drugoj poziciji, a u proleće 2019. je doveo "pevce" i do finala Lige šampiona.

Sada je vreme da se Totenhem okrene budućnosti, jer samo 14 bodova iz 12 utakmica je daleko od dovoljno. Ko stigne u Severni London, imaće pune ruke posla da što pre okrene stvari na bolje.

Britanski mediji već nagađaju ko bi mogao da bude naslednik Poketina, a prvi na listi kandidata je - Žoze Murinjo!

Slavni Portugalac je prema "Independentu", kao i mnogim drugim medijima, na čelu liste sa kvotom verovatnoće 2.

Murinjo je već dugo bez posla, gotovo godinu dana otkako je 19. decembra 2018. dobio otkaz u Mančester junajtedu.

Drugo mesto trenutno pripada treneru Napolija, Karlu Anćelotiju. Italijan je već radio u Engleskoj, kada je bio na klupi Čelsija, a već duže vreme se piše da ni podno Vezuvom stvari nisu kako bi trebalo da budu i da bi Anćeloti uskoro mogao da napusti "partenopei".

Brendan Rodžers zauzima poziciju broj tri, sa kvotom 7 da će baš on preuzeti "kormilo" Totenhema. Severni Irac odlično obavlja posao u Lesteru i teško je očekivati da će usred sezone napustiti uzbudljiv projekat na "King Pauer" stadionu. Ipak, ukoliko Totenhem nađe prelazno rešenje, nije isključeno da se Rodžersu okrenu narednog leta.

Top 5 kandidata dopunjavaju Edi Hau i Geret Sautgejt. Kako navodi "Independent", njima dvojici se daju podjednake šanse.


Hau se već godinama dovodi u vezu sa većim engleskim timovima, ali nikada nije među realističnim kandidatima. Njegov posao u Bornmutu je zaista odličan, ali još uvek se nijedan tim iz "velike šestorke" Premijer lige nije usudio da mu pruži šansu.

Sa druge strane, Sautgejt je Englesku zadivio plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva 2018. i sada je bez problema obezbedio i plasman na EURO 2020.

Mnogi na njega gledaju kao na perspektivnog stručnjaka, iako se još nije dokazao u klupskom fudbalu. Sa Engleskom ima ugovor do 2022. godine, ali ako Danijel Levi "uperi prstom" na njega, moguće je da će i to biti skraćeno.

Među nešto manje realističnim opcijama pominju se Masimilijano Alegri (bez posla), Rafael Benitez (otišao u Aziju posle napuštanja Njukasla) i Julijan Nagelsman (tek pristigao u RB Lajpcig).

Ko je vaš favorit?

Anketa

Ko će naslediti Maurisija Poketina na klupi Totenhema?

  • Žoze Murinjo

    50% (9)

  • Masimilijano Alegri

    22.22% (4)

  • Karlo Anćeloti

    16.67% (3)

  • Edi Hau

    5.56% (1)

  • Neko drugi (napišite u komentaru)

    5.55% (1)

  • Brendan Rodžers

    0% (0)

Ko će naslediti Maurisija Poketina na klupi Totenhema?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC