• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problemi za Božičića: Vrhovac umoran, neće moći pomoći Čeliku

Autori mondo.ba Autori Fena

Zeničane za vikend očekuje izuzetno bitan duel sa ekipom Tuzla sitija.

 Vedran Vrhovac umoran, ne igra za Čelik protiv Tuzle siti Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Trener Čelika Slaviša Božičić u utakmici 17. kola Premijer lige BiH na gostovanju kod Tuzla sitija neće moži računati na mladog reprezentativnog štopera Vedrana Vrhovca.

Vrhovcu je istekla suspenzija zbog tri žuta kartona, kao i Marku Perišiću zbog crvenog, ali koji će biti u konkurenciji za subotnju utakmicu.

Možda će vas zanimati

"Vrhovac je bio na pripremama s mladom reprezentacijom koja je igrala u Velsu, kasno se vratio i umoran je od tog puta, ali on je naša perspektiva. Uostalom, mi smo u pauzi trenirali bez njega pa ćemo na ovoj utakmici nastupiti s igračima koji su cijelo vrijeme bili tu", kaže Božičić, koji najavljuje da će u petak otputovati u karantin.

Prvi međusobni susret ova dva tima, krajem avgusta u Zenici, okončan je bez golova. Tuzla siti je trenutno četvrtoplasirana s 27 bodova, dok je Čelik deveti sa 19 bodova.

"Mi ćemo ići na pobjedu, jer nemamo šta izgubiti. Tuzla ima svojih problema, ali nemamo mi šta pričati o njihovim problemima, jer i mi imamo svojih problema. Međutim, pokušaćemo ostvariti što bolji rezultat, odnosno u preostala tri kola skupiti što više bodova koji bi nam bili dobar kapital za proljeće", kaže Božičić, koji podsjeća da na proljeće startuju s dvije utakmice na svom terenu u Zenici.

Fudbaleri Čelika su, za razliku od septembarskih i oktobarskih pauza zbog nastupa državnih selekcija kada su bili na mini-pripremama u Međugorju, zbog teške finasijske situacije ovog puta ostali i trenirali na terenima u gradu.

Ponovo im nije pošlo za rukom da odigraju ni kontrolnu utakmicu, mada su za subotu, 16. novembra, bili dogovorili gostovanje tuzlanske Slobode u Zenici.

"Sloboda je bila pristala pa su, zbog dosta povrijeđenih igrača, odustali. Međutim, mi ćemo gledati da do kraja jesenjeg dijela odigramo i jednu kontrolnu utakmicu, na kojoj bismo priliku dali igračima koji su manje igrali, kao i nekim iz omladinskog pogona. Želimo se uvjeriti na koga možemo računati za proljećni dio sezone", ističe Božičić.

PREMIJER LIGA BIH - 17. KOLO:

Subota:

Mladost - Radnik (13.00)
Tuzla siti - Čelik
Zvijezda 09 - Sloboda
Borac - Zrinjski (16.00)

Nedjelja:

Željezničar - Široki Brijeg (16.00)

TABELA: Željezničar 32, Sarajevo 32, Borac 28, Tuzla siti 27, Zrinjski 26, Radnik 26, Široki Brijeg 21, Velež 19, Čelik 19, Sloboda 15, Mladost 12, Zvijezda 09 6.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC