• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I zbog ovoga ga zovu "Specijalni": Murinju duplo veća plata od Poketina!

Autor mondo.rs

Zanimljivo je da je Poketino imao istu platu koju dobija Ole Gunar Solskjer...

Nije se ni osušilo mastilo na papiru o otkazu koji je Maurisio Poketino potpisao u utorak uveče, a već ujutru je Totenhem saopštio da će ga naslediti niko drugi nego - Žoze Murinjo.

Poznato je da su ga od odlaska iz Mančester junajteda, prošlog decembra, već zvali mnogi klubovi i da je "težak pregovarač", ali su Spursi u rekordnom roku uspeli da ubede Portugalca da preuzme klub - koji je ne tako davno pljuvao, dok je vodio rivalski Čelsi.

Možda će vas zanimati

Jedan od razloga zbog kojih je "Specijalni" oberučke prihvatio ovaj poziv jeste i plata.

Naime, kako prenose britanski mediji, Žoze Murinjo je potpisao ugovor po kome će zarađivati 15 miliona funti godišnje, što je upola manje nego što je dobijao Maurisio Poketino.

Može se pričati o tome da je Murinjo novac dobio na osnovu prethodnih zasluga u klubovima u kojima je radio, ipak ima tri trofeja Premijer lige, međutim isto tako se može zaključiti da ni Totenhem nije naročito mnogo cenio Poketina - čoveka koji je dao novi identitet klubu.

Vratio ih je ponovo na "evropsku mapu", završavali su u TOP4, igrali finale Lige šampiona, a za to je "nagrađen" platom koju ima i recimo Ole Gunar Solskjer - početnik na klupi Junajteda.


Bizarno, ali istinito, istu sumu novca zarađuje i Klop u Liverpulu (!), dok 7 miliona funti godišnje prima Pelegrini (Vest Hem), 6 imaju Emeri (Arsenal) i Hasenhitl (Sautempton), a iza njih slede Lampard (Čelsi) sa 5,5 i za pola miliona funti "slabiji" Rodžers (Lester).

Najplaćeniji menadžer Premijer lige je Pep Gvardiola sa 20 miliona funti godišnje.

Zbog statusa koji ima Murinjo očekuje se i da će Totenhem na zimu "odrešiti kesu" i dovesti sva pojačanja koja je prethodno zaslužio Poketino, ali nije bilo novca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC