• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Lijepo je kad si favorit protiv Zrinjskog

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

U sjajnoj atmosferi, nakon osvojenih 16 od mogućih 18 bodova u posljednjih šest kola Premijer lige BiH, fudbaleri Borca u subotu od 16 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci, u derbiju 17. kola bh. elite, dočekuju Zrinjski.

 Branislav Krunić: Lijepo je kad si favorit protiv Zrinjskog, Borac - Zrinjski najava 17. kolo PLBiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U želji da zadrže poziciju i nakon 17. kola Premijer lige BiH, fudbaleri Borca učiniće sve kako bi na Gradskom stadionu u subotu od 16 časova, pred svojim navijačima, stigli do pobjede protiv mostarskog Zrinjskog.

Banjalučani su u sjajnom raspoloženju dočekali reprezentativnu pauzu, s obzirom da su na posljednjih šest mečeva slavili čak pet puta, te jednom remizirali, odnosno od mogućih 18 osvojili čak 16 bodova.

Možda će vas zanimati

Petnaestodnevna takmilčarska pauza zbog nastupa reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EURO 2020 iskorištena je da se roviti igrači oporave, ekipa maksimalno odmori i spremi na posljednja tri meča u polusezoni.

Prvi od ta tri izazova je Zrinjski, ekipa dvije pozicije niže plasirana od Borca, sa dva boda manje.

"Da nam je neko prije mjesec dana pričao da ćemo mi biti treći, a oni peti na tabeli, bili bismo zadovoljni i da je obrnuta situacija, pa da ih s pobjedom možemo prestići. Ovako, realno smo blagi favoriti i vjerujemo da možemo pobijediti. Pred domaćom publikom igramo dobro, na našem stadionu padale su i mnogo jače ekipe od Zrinjskog ove sezone, pružali smo dobre partije i pokazali se kao dobar domaćin. To je ono čemu sam težio od početka sezone", naglasio je trener Banjalučana Branislav Krunić.

O sutrašnjem rivalu ima samo riječi hvale.

"Dolazi nam ekipa koja je, u posljednje četiri godine, tri puta bila prvak. Ove sezone primili su najmanje golova, što pokazuje njihov kvalitet. Došlo je i do promjene trenera. Nadamo se pobjedi, ali I protivnik ima svoju viziju i želi da nas iznenadi. Ekipa su koja uvijek pretenduje za vrh tabele i nisu se odrekli tih ambicija. Veliki je uspjeh za Borac što smo uspjeli da dođemo u situaciju da smo favoriti protiv jedne takve ekipe. Ne bježimo od te uloge", poručio je trener "crveno-plavih".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Krunić će u duelu sa Zrinjskim biti na "slatkim mukama", s obzirom da su svi igrači u stroju, osim odavno odsutnog Aleksandra Subića.

"Rijetkost je da jedan klub pred kraj polusezone ima sve igrače spremne. Vidimo da Zrinjski ima mnogo povrijeđenih. Mnogo ih je koštao nastup u Evropi, s obzirom da su igrali šest utakmica više od nas. Iskoristilo smo pauzu da odmorimo ekipu i kroz treninge se vidi da svi igrači jedva čekaju utakmicu."

U ekipu se vratio i Nemanja Janičić, koji je propustio nekoliko posljednjih mečeva zbog povrede.

"Janičić je počeo normalno da trenira, ali vidjećemo da li će biti u startnoj postavi. Vladan Danilović odigrao je kvalitetnih 90 minuta protiv Velsa, ali je spreman. Najboljih 11 će izaći na teren protiv Zrinjskog, ali imamo i širinu na klupi", poručio je Krunić, koji je pozvao navijače da u što većem broju popune tribine:

"Nadam se da će veliki broj gledalaca doći na Gradski stadion. Naši navijači uvijek su naš 12. igrač, pa očekujem da nas podrže jer bismo se ovom pobjedom približili samom vrhu, te vjerovatno zadržali treću poziciju do kraja polusezone."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

KUNIĆ NAJVEĆA PRIJETNJA

"Poznavajući trenera Mladena Žižovića, vjerovatno će igrati čvrstu odbranu pokušavajući da nas iznenade kontranapadima. Najveću opasnost predstavlja naš Banjalučanin, Petar Kunić, koji u ovom trenutku najbolje izgleda kod njih. Ali, dobro ga poznajemo i pokušaćemo da ga neutrališemo", rekao je Kunić, dok mu je Radulović svom kolegi i velikom prijatelju poručio da odigra dobar meč, ali da golove traži protiv neke druge ekipe.

Iskusni vezista Aleksandar Radulović svjestane je jačine rivala, ali je naglasio da je Borac uvijek favorit pred domaćom publikom, bez obzira ko je na drugoj strani.

"Svjesni smo da ako pobijedimo Zrinjski, Mostarcima možemo pobjeći pet bodova. Znamo da neće biti lako, jer Zrinjski je ekipa koja je promijenila trenera, svake godine pretenduju na titulu, bore se za Evropu, ali u Banjaluci, pred našim navijačima, niko nije favorit", rekao je Radulović.

I on je pozvao navijače da prisustvuju derbiju 17. kola Premijer lige BiH, te poželio srećan rođendan "Lešinarima" sa Starčevice.

"Znamo da naša grupa navijača sa Starčevice slavi 32 godine postojanja i želimo da im priuštimo pobjedu kojom bi uljepšali slavlje", poručio je Radulović.

PREMIJER LIGA BIH - 17. KOLO:

Subota:

Mladost - Radnik (13.00)
Tuzla siti - Čelik
Zvijezda 09 - Sloboda
Borac - Zrinjski (16.00)

Nedjelja:

Željezničar - Široki Brijeg (16.00)

TABELA: Željezničar 32, Sarajevo 32, Borac 28, Tuzla siti 27, Zrinjski 26, Radnik 26, Široki Brijeg 21, Velež 19, Čelik 19, Sloboda 15, Mladost 12, Zvijezda 09 6.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srećno

Srećan rođendan Lešinarima. Dođite konačno svi da zagrmi. A fudbaleri od prve minute i srece i dušu da ostave na terenu, ako se ukaže prilika ne štedite nikoga, sjetite se da su nas tamo slomili u 3 minute i utrpali nam 4 gola.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC