• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi na "Grbavici", Osim očekuje da će gosti igrati otvoreno

Autori mondo.ba Autori Fena

Široki Brijeg dolazi na noge lideru Premijer lige BiH, Željezničaru.

Nakon reprezentativne pauze, fudbalska Premijer liga BiH nastavlja se ovog vikenda, a jedan od najzanimljivijih susreta će biti odigran u nedjelju na stadionu "Grbavica" između domaćeg Željezničara i Širokog Brijega.

Dueli ova dva kluba uvijek su neizvjesni. U taboru Željezničara priželjkuju pobjedu i tri boda kojima bi zadržali prvo mjesto na ligaškoj tabeli.

Možda će vas zanimati

Trener Željezničara Amar Osim očekuje da će gosti po običaju na "Grbavici" igrati otvoreno i da će publika gledati zanimljiv meč.

"Široki obično na 'Grbavici' igra otvoreno, mi smo u posljednjem kolu odigrali solidno, tako da bi susret trebao biti zanimljiv. Nadam se da će publika doći i biti zadovoljna. Široki na tabeli ne zauzima poziciju na kojoj smo ga navikli gledati, ali tabela ništa ne mora značiti. Imaju dobru ekipu, na 'Grbavici' uvijek dobro igraju i imaju dobar omjer protiv nas od kada se igra zajednička liga", izjavio je Osim.

Podsjetio je da Željezničar nije slavio na domaćem terenu protiv Širokog posljednja četiri meča.

"Znamo njihove prednosti i mane. Ako budemo igrali kao protiv Mladosti nećemo dobiti, ali ako budemo igrali kao protiv Slobode, imaćemo šanse za pobjedu", zaključio je Osim.

Vezni igrač Željezničara Semir Štilić je naglasio da ekipa nipošto ne smije razmišljati o derbiju protiv Sarajeva jer meč protiv Širokog trenutno ima mnogo veći prioritet.

"Najbitnije je trenutno meč sa Širokim gdje trebao ostvariti pobjedu, a onda se okrenuti Sarajevu i derbiju", precizirao je Štilić.

Utakmica 17. kola Premijer lige BiH između Željezničara i širokog Brijega će biti odigrana u nedjelju, 24. novembra na stadionu "Grbavica", od 16 sati.

PREMIJER LIGA BIH - 17. KOLO:

Subota:

Mladost - Radnik (13.00)
Tuzla siti - Čelik
Zvijezda 09 - Sloboda
Borac - Zrinjski (16.00)

Nedjelja:

Željezničar - Široki Brijeg (16.00)

TABELA:Željezničar 32, Sarajevo 32, Borac 28, Tuzla siti 27, Zrinjski 26, Radnik 26, Široki Brijeg 21, Velež 19, Čelik 19, Sloboda 15, Mladost 12, Zvijezda 09 6.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDOportalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC