• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav meč na ''Dal'Ari'': Parma dva puta vodila, Bolonja do "iksa" u 90+5!

Autor mondo.ba

Parma je propustila šansu da drugi put ove sezone veže dvije pobjede, dok je Bolonja prekinula niz poraza, koji je trajao tri kola

Prvu utakmicu nedjeljnog programa Serije A danas su na stadionu ''Renato Dal'Ara'' odigrali Bolonja i Parma, a nakon 90 minuta, i jedni i drugi morali su da se zadovolje polovinom plijena:

BOLONJA – PARMA 2:2 (1:1)
/Palasio 40, Džemaili 90+5 – Kuluševski 17, Jakoponi 71/

Možda će vas zanimati

I jedan i drugi tim su u prvih petnaestak minuta imali svoje trenutke kada su kontrolisali tempo utakmice, a konkretniji su u igri prema golu bili puleni Roberta D'Averse, koji nisu propustili da materijalizuju prvu stopostotnu šansu pred domaćim golom.

Učinio je to mladi Dejan Kuluševski, koji je došao do jedne odbijene lopte nakon što je Matija Sprokati želio da se namjesti na udarac, koji je izblokiran.

Mogli su isti akteri samo dva minuta kasnije da udvostruče prednost i meč, možda, već tad usmjere na pobjednički kolosijek, a kada u tome nisu uspjeli, kazna je morala da uslijedi.

Nagovijestio ju je Blerim Džemaili, poslije čijeg udarca je ''jedinica'' Parme bio na mukama, izbacivši loptu vrhovima prstiju u korner.

Upravo poslije tog prekida, Bolonja je došla do ''iksa'' – najprisebniji je u šesnaestercu Parme bio ''stari lisac'', argentinski napadač Rodrigo Palasio, koji je u toj situaciji postigao svoj četvrti gol, mada se stekao utisak i da je pomenuti Sepe mogao (i morao) bolje da odreaguje.

I nastavak je ponudio otvorenu igru. Napadali su i jedni i drugi - Bolonja je željela da konačno priušti radost svojim navijačima (prvu nakon mjesec dana), a Parma da stigne do druge pobjede na ''strani''.

U svojim namjerama na kraju nisu uspjeli ni jedni ni drugi, a izgledalo je da su gosti tim koji jesu jer su preko Simonea Jakoponija postigli pogodak u 71. minutu i plus na svojoj strani imali do posljednjih sekundi.

Tad je na scenu stupio gore pomenuti Džemaili, kojem je lopta ''sjela'' na nogu baš kako treba nakon kornera i povratne lopte Paza i poslije silovitog udarca ''pocijepala'' mrežu iza Sepeovih leđa...

SERIJA A – 13. kolo

Subota:

Atalanta - Juventus 1:3 (0:0)
/Gosens 56 - Iguain 74, 82, Dibala 90+2/

Milan - Napoli 1:1 (1:1)
/Bonaventura 29 – Lozano 24/

Torino - Inter 0:3 (0:2)
/Martinez 12, De Fraj 32, Lukaku 55/

Nedjelja:

Bolonja - Parma 2:2 (1:1)
/Palasio 40, Džemaili 90+5 - Kuluševski 17, Jakoponi 71/

Roma – Breša (15.00)

Sasuolo – Lacio

Verona – Fiorentina

Sampdorija - Udineze (18.00)

Leće - Kaljari (20.45)

Ponedjeljak

SPAL - Đenova (20.45)

TABELA: Juventus 35, Inter 34, Lacio (-1) 24, Kaljari (-1) 24, Atalanta 22, Roma (-1) 22, Napoli 20, Parma 18, Fiorentina (-1) 16, Helas Verona (-1) 15, Torino 14, Milan 14, Udineze (-1) 14, Sasuolo (-2) 13, Bolonja 13, Leće (-1) 10, Đenova (-1) 9, Sampdorija (-1) 9, SPAL (-1) 8, Breša (-2) 7.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC