• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zarađuju manje od Aleksisa Sančeza, ali su najbolji Junajted u ligi

Autor mondo.rs

Fudbaleri Šefild junajteda i Mančester junajteda su odigrali sjajan meč u jedinom susretu nedjeljnog programa. Prednost domaćih, preokret i na kraju podjela bodova su bili pravi spektakl.

Ostao je još jedan meč u ovom kolu Premijer lige, ali smo već vidjeli spektakl. Mančester junajted je uspio da preokrene protiv Šefilda ali ne i da odnese sva tri boda sa jednog od najtežih gostovanja u ovoj sezoni.

Imali su igrači Ole Gunara Solskjera dva gola zaostatka, činilo se da su na pragu novog poraza, ali se pojavio šampionski gen. Baš tamo gdje Norvežanin i želi da ga vidi, u mladićima koje postepeno uvodi u prvi tim i koji su budućnost kluba. Ipak, pojavila se ponovo i ona druga strana ekipe sa Old Traforda.

Možda će vas zanimati



Krenulo je očajno po tim iz Mančestera. Šefild je tokom prvog dijela susreta bio mnogo bolji, opasniji i konkretniji, što se vidjelo i po rezultatu. Prvi je, nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju, pogodio vezista Flek.

Samo jedan pogodak je postignut prije odlaska na odmor, a u tim trenucima je djelovalo da nećemo gledati mnogo uzbuđenja. Klasična utakmica u kojoj se ''manji'' tim zatvori, a onaj ''veći'' pokušava da nadoknadi zaostatak. Nije bilo baš tako.

Uvećao je Šefild prednost drugim pogotkom na meču, kada je Lis Muse sjajno povukao loptu, a zatim i hirurški precizno pogodio, po zemlji, nebranjeni dio meča. Ostalo je do kraja još 40 minuta igre, ali ko bi rekao da će Mančester junajted ovo preokrenuti?

E, pa rekla bi djeca iz Junajtedove fudbalske škole. Ono što je ta akademija godinama proizvodila, male šampione, spremne da se bore za trofej čim dobiju priliku na velikoj sceni.

Formacija sa tri defanzivca koju je zamislio Solskjer nije dala rezultat, pa je već na poluvremenu umjesto Džonsa uveo Lingarda, što je pokazivalo šta će se dešavati u nastavku.

Mladi Vilijams, momak koji igra na poziciji lijevog beka, bio je na pravom mjestu u 72. minutu meča, kada je na drugoj stativi sačekao loptu i iz prve je poslao u gol. Na njemu danas nije bilo standardnog Hendersona koji je pozajmljen iz Mančestera već je među stativama bio Mur.

Samo pet minuta kasnije, na semaforu je pisalo 2:2. Još jedan golobradi mladić, još mlađi od prvog strijelca, pogodio je za izjednačenje i radost na klupi ekipe iz Mančestera. Djelovalo je u tim trenucima da je ovo Fergusonov Junajted, tim koji lako preokreće i rješava susret.

Pogotovo je to bilo izraženo na kraju sedmominutnog perioda u kom je pogodio i Rašford. Po prvi put na susretu je vodio gost, Ole Gunar Solskjer se radovao, ali mu na kraju susreta nije bilo do slavlja.

Ekipa Šefilda je još jednom pokazala ono što smo od njih već vidjeli ove sezone. Borba, bilo kada i u svim mogućim uslovima. Pogodio je Oli MekBurni, a sudije iz VAR sobe potvrdile da malo prije šuta nije igrao rukom. Treći gol na meču za ''Oštrice'' značio je i konačan rezultat ovog susreta.

Tako su fudbaleri Šefilda, koji ove sezone zarađuju manje nego što Mančester plaća Aleksisa Sančeza, ostali najbolji Junajted u ligi. Neočekivano je bilo da će se to desiti i nakon 13. kola Premijer lige, ali Kris Vajlder je navijače svog tima navikao na čuda.

Rezultate ovog kola i tabelu možete pogledati na linku.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC