• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAR istorija u Pragu, Mesi poveo Barsu dalje, Lovren sačuvao šampiona!

Autor mondo.rs

Svašta smo viđali od uvođenja VAR tehnologije, ovo baš retko.

Posle Pari sen Žermena, Bajern Minhena, Mančester sitija i Juventusa, i Barselona se kao pobednik grupe plasirala u osminu finala kolo pre kraja prve faze.

Na žrebu u decembru su Real Madrid i Totenhem kao drugoplasirani, a od večeras i Lajpcig - koji i dalje ne zna da li će biti prvi ili drugi, ali koji zna da mu to ne bi uspelo bez Emila Forsbega.

Šveđanin je za vikend dao dva Kelnu, a onda "skinuo mrak" u Ligi šampiona i ove srede uveče pogocima u 90. sa penala i 96. iz akcije u kojoj mu je asistirao Timo Verner postavio konačnih: Lajpcig - Benfika 2:2 (0:1).

Možda će vas zanimati


Nažalost, tokom prenosa na RTS-u morali smo da slušamo sramne komentare Radeta Bogdanovića, ali on nije uspeo da nam pokvari veče.

Delovalo je da će "orlovi" prvom pobedom u Nemačkoj u istoriji dodatno "zakuvati" stvari u grupiu u kojoj se Zenit ranije ove srede vratio u igru pobedom nad Lionom, međutim u nadoknadi vremena pojavio se 28-godišnji centarfor koji je ekipu mladog trenera Julijana Nagelsmana poveo prvi put među 16 učesnika "nokaut" faze.

Pročitajte reportaže sa "Mestalje" i "Krestovskog", gde se samo dodatno zakomplikovala situacije pred rasplet 10. i 11. decembra.

Pre godinu dana, doduše u 6. kolu grupe u kojoj je učestvovala i Crvena zvezda, Alison je u nadoknadi vremena "skinuo" zicer karijere Arkadijušu Miliku, oduševio zanemeli "Enfild" i odveo "redse" u nokaut fazu, nakon čega je Liverpul osvojio šestu titulu prvaka Evrope.

Žreb je želeo da se Jirgen Klop i Karlo Anćeloti i ove sezone sudare u grupnoj fazi, Napolitanci su ponovo bili bolji na "San Paolu", a u "revanšu" na Mersisajdu ove srede uveče videli smo prvi remi i to u utakmici posle koje će navijače prvaka Evrope najviše zanimati koliko se ozbiljno povredio najbolji igrač ekipe ove sezone, Fabinjo.

Njega je već u 14. minutu neplanirano zamenio Džordžinio Vajnaldum, nelagodnost na stadionu iskoristili su Đovani Di Lorenco kao asistent i Dris Mertens kao strelac za rano vođstvo Napolija, ali je prvo mesto pred "redsima" gostovanje Salcburgu sačuvao štoper Dejan Lovren.

Hrvat je u 65. minutu postigao prvi gol u sezoni, glavom na centaršut Džejmsa Milnera iz kornera, za konačnih: Liverpul - Napoli 1:1 (0:1).

Meč je obeležila i sporna situacija, kada je Mertensu dosuđena nedozvoljena pozicije prilikom akcije u kojoj je postigao gol. Opravdano ili ne? Teško je reći.


S obzirom na to da je Salcburg deklasirao Genk i kao gost - 1:4 (0:2), ni Liverpul, ni Napoli nisu obezbedili plasman dalje pre poslednjih 90 minuta u veoma zanimljivoj Grupi E.

Liverpul: Alison - Gomez, Lovren, Van Dajk, Robertson - Henderson, Fabinjo (od 14. Vajnaldum), Milner - Salah, Firmino, Mane.

Napoli: Meret - Maksimović, Manolas, Kulibali, Rui - Di Lorenco, Alan, Žjelinski, Ruiz - Mertens, Lozano.

Rezultati 5. kola:

sreda

Grupa E

Liverpul - Napoli 1:1 (0:1)
/Lovren 65 - Mertens 21/

Genk - Salcburg 1:4 (0:2)
/Samata 85 - Minamino 43, Daka 45, Hvang 67, Holand 87/

Tabela: Liverpul 10, Napoli 9, Salcburg 7, Genk 1.

Parovi 6. kola (10. decembar): Napoli - Genk, Salcburg - Liverpul.

Grupa F

Barselona - Borusija Dortmund 3:1 (2:0)
/Suarez 29, Mesi 33, Grizman 67 - Sančo 77/

Slavija Prag - Inter 1:3 (1:1)
/Souček pen 37 - Martinez 19, 88, Lukaku 81/

Tabela: Barselona 11, Inter 7, Dortmund 7, Slavija 2.

Parovi 6. kola (10. decembar): Inter - Barselona, Dortmund - Slavija.

Grupa G

Zenit - Lion 2:0 (1:0)
/Dzjuba 42, Ozdojev 83/

Lajpcig - Benfika 2:2 (0:1)
/Forsberg 86, 90+6 - Pici 20, Vinisijus 59/

Tabela: Lajpcig 10, Zenit 7, Lion 7, Benfika 4.

Parovi 6. kola (10. decembar): Benfika - Zenit, Lion - Lajpcig.

Grupa H

Valensija - Čelsi 2:2 (1:1)
/Soler 40, Vas 81 - Kovačić 41, Pulišić 50/

Lil - Ajaks 0:2 (0:1)
/Ziješ 2, Promes 59/

Tabela: Ajaks 10, Čelsi 8, Valensija 8, Lil 1.

utorak

Grupa A

Galatasaraj - Klub Briž 1:1 (1:0)
/Bujuk 11 - Dijata 90+2/

Real Madrid - PSŽ 2:2 (1:0)
/Benzema 17, 79 - Mbape 81, Sarabija 83/

Tabela: PSŽ 13, Real Madrid 8, Klub Briž 3, Galatasaraj 2.

Grupa B

Crvena zvezda - Bajern 0:6 (0:1)
/Gorecka 14, Levandovski pen. 53, 60, 64, 67, Toliso 89/

Totenhem - Olimpijakos 4:2 (1:2)
/Ali 45+1, Kejn 50, 77, Orije 73 - El Arabi 6, Semedo 19/

Tabela: Bajern 15, Totenhem 10, Crvena zvezda 3, Olimpijakos 1.

Grupa C

Mančester siti - Šahtjor 1:1 (0:0)
/Gundogan 56, Solomon 69/

Atalanta - Dinamo Zagreb 2:0 (1:0)
/Murijel pen. 27, Gomez 47/

Tabela: Siti 11, Šahtjor 6, Dinamo 5, Atalanta 4.

Grupa D

Lokomotiva - Bajer Leverkuzen 0:2 (0:1)
/Žemaletdinov ag. 11, Bender 54/

Juventus - Atletiko Madrid 1:0 (1:0)
/Dibala 45+2/

Tabela: Juventus 13, Atletiko 7, Lokomotiva 6, Bajer 3.

Evo sastava za koje su se odlučila dvojica uzdrmanih trenera, kojima otkaz visi nad glavama, Ernesto Valverde i Lusijen Favr.

Barselona: Ter Štegen - Roberto, Umtiti, Langle, Firpo - Rakitić, Buskets, De Jong - Mesi, Suarez, Dembele (od 26. Grizman).

Borusija: Burki - Pišček, Akandži, Humels, Šulc - Vajgl, Vitsel - Hakimi, Brant, Gereiro - Rojs.

Za razliku od Španca i Švajcarca, Jindržih Trpiškovskij i Antonio Konte ne moraju da brinu za svoje pozicije, jer su čelnici Slavije i Intera prezadovoljni onime što gledaju ove sezone. Ovo su njihove postave večeras.

Slavija: Kolar - Kufal, Fridrih, Kudela, Boril - Souček, Husbauer, Masopust, Stančiu, Sevčik - Olajinka.

Inter: Handanovič - Godin, Škrinjar, De Fraj - Kandreva, Vesino, Brozović, Borha Valero, Biragi - Lukaku, Lautaro.



Iz minuta u minut:

53 - Dok čekamo prve golove u nastavku, da konstatujemo opravdan žuti karton za Mesija zbog simuliranja. Dar-mar je napravio mađioničar, stuštio se ka Burkiju driblinzima između tri, četiri igrača, a onda... Iscenirao pad posle nepostojećeg faula. Turpan je to video i kaznio.

Zasluženo!

45 - Za dva minuta Genk je kod kuće primio dva gola, tako da Salcburg vodi u utakmici u kojoj je norveški "vunderkind" Holand pošteđen napora. Prvo je pogodio Minamino, potom i Daka - 0:2.

37 - Istorija fudbala: Fridrih je panično pokušao da vrati loptu ka svom golu, Martinez je presekao taj pas i rutinski odigrao do Lukakua, koji je povisio na 0:2 i pokazao domaćim navijačim da ne čuje njihove uvrede, ali... Dok su "nerazuri" slavili, sudija Marćinak iz Poljske dobio je poziv iz VAR sobe, otišao do ekrana kraj terena i...

...PONIŠTIO gol Intera, da bi dosudio penal za Slaviju, jer je prethodno pokazao da igra bude nastavljena i da De Fraj nije uradio baš ništa pogrešno u duelu sa Olajinkom.

Kada su završili sa radovanjem, Konteovi momci morali su nazad na svoju polovinu, odnosno na ivicu šesnaesterca, iz kog je Souček šutirao ziheraški po sredini i savladao Handanovića koji je izabrao skok u svoju levu stranu. Tako je Slavija izjednačila iz akcije u kojoj je primila gol - 1:1.

33 - Posle asistencije, gol. I to u jubilarnom 700. nastupu za Barselonu u karijeri. Verovatno budući osvajač "Zlatne lopte", Mesi, najavio je još jedan ubedljiv poraz Favra na klupi Borusije - 2:0.

29 - Ovog puta nije bio u ofsajdu. Na pas neponovljivog Mesija, Suarez je savladao Burkija i Barselona vodi golom urugvajskog asa, koji je otprilike najavio odlazak iz Katalonije na kraju sezone i to u MLS ligu. Do tada, uradiće sve da postigne gol više - 1:0.

26 - I Valverde je, poput Klopa, morao da pravi ranu i neplaniranu izmenu. Dembele je uplakan napustio teren, a šansu dobio "stidljivi" Grizman.

21 - Od goreg gore: povreda Fabinja, pa akcija Napilitanaca kao na "malom fudbalu". Di Lorenco za Mertensa, šampion Evrope gubi na "Enfildu" - 0:1.

20 - Očekivala se goleada Lajpciga, ali je 0:1! Benfika vodi u Nemačkoj, u kojoj nije pobedila do sada. Pici je strelac.

19 - Konte ponavlja da nema dovoljno igrača za borbu na dva fronta, ali njegov Inter ne ume i ne želi da stane: Lukaku za Lautara, vode "nerazuri" u Pragu - 0:1.

14 - Loše vesti za navijače "redsa": Fabinjo je morao da napusti igru, deluje kao da je zadobio ozbiljnu povredu. Klop je morao da uvede Vajnalduma mimo plana.

2 - Otprilike 90 sekundi bilo je potrebno Ajaksu da povede na "Pjer Morou"! Dušan Tadić primio je loptu sa levog krila, okrenuo se, pogledao, odigrao za Hakima Ziješa, koji je u punom trku posle prijema lagano plasirao pored Mika Menjana za 0:1.

Bio je to treći pogodak Marokanca u Ligi šampiona, a deveti u sezoni, dok je naša "desetka" - za koju možete glasati u izboru za idealan tim Evrope 2019. godine - zabeležila već 12. asistenciju ove sezone u svim takmičenjima.

Uz sedam golova...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC