• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić: Bili su agresivniji; Osim: Bili smo mirniji...

Autor mondo.ba

Treneri Sarajeva i Željezničara složni u ocjeni da je tim sa Grbavice zasluženo slavio u velikom sarajevskom derbiju.

Povelo je Sarajevo, ali Željezničar slavi poslije 120. sarajevskog derbija.

Semir Štilić golom iz slobodnjaka izjednačio je na 1:1, a onda prvo namjestio pogodak za Krpića, a potom i penal koji je sam pretvorio u gol za velikih 3:1.

Možda će vas zanimati

 Trener Željezničara Amar Osim priznao je da se njegova ekipa prije derbija pribojavala poraza i velikih šest bodova zaostatka.

"Nije lako derbije igrati, nama danas nije bilo lako igrati jer smo bili tri boda u zaostatku. Znali smo da ćemo ako izgubimo biti šest bodova razlike, iako igrači nisu ni zaslužili tkao nešto, ali tako bi bilo. Nije bilo lako s tim pritiskom igrati. Igrači su odgovorili na najbolji mogući način, igrali su normalno, što je jako teško kad je derbi u pitanju. Bili smo malo spretniji, iskoristili smo svoje šanse, malo smo bili mirniji od njih i na kraju zasluženo pobijedili“, rekao je Osim.

Šef struke Željezničara zaradio je žuti karton zbog jedne burne reakcije.

"Bile su tenzije.Reagovao sam kako sam reagovao, a to ne radim inače. Dakle ili su tenzije bile veće nego inače ili je  suđenje bilo drugačije nego inače. Veliki su pritisci na trenere, najlakše je po sudiji udariti", prokomentarisao je Osim.

Trener Sarajeva Husref Musemić čestitao mu je na zasluženoj pobjedi.

"Čestitke Željezničaru na pobjedi, možda nas je malo poremetila povreda Hebibovića, jednog od ključnih igrača naše ekipe. Željezničar je u svim duelima bio čvršći, agresivniji, sve duele  je dobio i na kraju zasluženo pobijedio. Mi se nismo uspjeli na ovako teškom terenu snaći tako dobro kao Željezničar", ocijenio je Musemić.

Željezničar i Sarajevo imaju isti broj bodova – 35, ali je Željezničar trenutno prvi, što prema musemićevom mišljenju ne mora mnogo da znači.

"Težak poraz zbog toga što je derbi i zbog gubitka bodova. Ima još jedna utakmica do pauze. Ali smo svi tu, vidite kako jedna utakmica može da promijeni mnogo stvari", istakao je Musemić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC