• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švedski fudbaler prijavio Rumuniju zbog rasizma, pokrenuta disciplinska

Disciplinsko vijeće UEFA sastaće se sljedećeg četvrtka da razmotri slučaj rasizma na utakmici Rumunija - Švedska.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) u petak je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Rumunije zbog rasističkog ponašanja, koje je prijavio reprezentativac Švedske nakon utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, prenijela je agencija "Anadolija".

Disciplinsko vijeće UEFA sastaće se u četvrtak kako bi razmatralo slučaj. Rumunija se već suočila s optužbama koje se odnose na "nedozvoljen transparent" i "nezakonite povike", prijavljene nakon utakmice igrane 15. novembra u Bukureštu.

Možda će vas zanimati

Rumunija se suočava s ozbiljnijom UEFA akcijom jer je već bila na uslovnoj zbog prethodnih incidenata uvredljivog ponašanja navijača na kvalifikacionim utakmicama za EURO 2020.

Utakmicu u kojoj je Švedska pobijedila Rumuniju rezultatom 2:0 sudija je nakratko prekinuo kako bi zvanični spiker izdao upozorenje, nakon što je napadač Aleksandar Isak tvrdio da je čuo rasističke povike. Utakmica je odigrana na Nacionalnom stadionu, koji će biti domaćin četiri utakmice Evropskog prvenstva u junu 2020. godine.

Rumunija će igrati dvije domaće utakmice na EURO 2020 ukoliko se kvalifikuje na završni turnir. Rumuniju na putu do Evropskog prvenstva u baražu čeka polufinalni duel na Islandu, a u slučaju pobjede i finale protiv boljeg iz duela Bugarske i Mađarske.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC