• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smoling o naslovnici i "Crnom petku": Pogrešno i prilično bezosjećajno...

Autor mondo.ba

O cijeloj situaciji se oglasio i jedan od onih koji se našao na naslovnoj strani italijanskog lista

15. kolo italijanske Serije A počeće na sjajan način – derbijem Intera i Rome.

Oba tima su u sjajnim serijama - ''vučica'' je upisala pet pobjeda na posljednih šest utakmica Kalča, dok su ''nerazuri'' u najboljem nizu u klupskoj istoriji, uz 12 trijumfa od starta sezone.

Ipak, mrlju na meč bacio je ''Korijere delo sport'', objavivši na naslovnoj strani fotografije Interove ''mašine za golove'' Romelua Lukakua i Rominog defanzivca Krisa Smolinga, uz opis ''Crni petak'', a sve u jeku rasističkih ispada navijača na Apeninima...

Neopreznost u želji da se ukaže na rak-ranu italijanskog fudbala osudili su brojni svjetski mediji, a tokom dana se oglasio i jedan od onih čiji se lik našao na spornoj naslovnici...

Centralni bek Rimljana obratio se javnosti putem društvene mreže Tviter, napisavši:

''Iako bih želio da dan provodim spremajući se za sutrašnju veliku utakmicu, važno je da kažem da je ono što se pojavilo danas na naslovnici pogrešno i prilično bezosjećajno. Nadam se da će urednici koji su učestvovali preuzeti odgovornost i shvataju moć koju posjeduju kroz riječi i uticaj koje one imaju. Hvala Romi na podršci. Sad neka borba počne, naprijed Roma'', napisao je Smoling, koji je u komentarima ispod objave dobio maksimalnu podršku.

Komentar je, na isti način kao i prvotimac Rome, dao i Lukaku.

''Umjesto fokusa na borbu dva tima, Korijere delo sport se pojavi sa najglupljim naslovom koji sam vidio u karijeri. Ljudi, vi samo ''dosipate'' negativnu energiju po pitanju rasizma umjesto da pišete o tome kakva nas sjajna utakmica između dva odlična tima očekuje... Edukacija je ključ, a vi, momci iz Korijerea, trebalo bi više radite na tome. Hvala svim navijačima i novinarima na podršci i hajde da se radujemo sutrašnjoj utakmici'', napisao je Belgijanac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC