• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi oborio kaznu i već ima spisak želja - ovo su prve mete za januar

Autor mondo.rs

Verovali su "plavci" u pozitivan ishod tužbe CAS-u, obavili su skauting, a kasa je dupke puna. Ko su mete za januar, a ko za leto?

Čelsi je ponovo na tržištu. Nakon što je Sud za sportsku arbitražu (CAS) prepolovio kaznu "plavcima" i zabranu kupovine, klub iz Londona će moći u januarskom prelaznom roku da se baci u "šoping". Ko su prve mete?

Prvo, treba odmah reći da Čelsi nije "u frci" i da ne mora da kupuje po svaku cenu. Iako letos nije mogao da ojača tim zbog suspenzije, trener Frenk Lampard je prevazišao očekivanja svojom mešavinom talenata iz omladinske škole i preporođenih veterana. Čelsi je trenutno četvrti u Premijer ligi, a ako sledeće nedelje pobedi Lil kod kuće, proći će u drugu fazu Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

Sve je to lepo, ali će se Čelsi ipak pojačati. Štaviše, klub je bio toliko siguran da će dobiti slučaj na sudu da se već ranije spremao za prelazni rok i obavio je preliminarni skauting. Kako piše Goal, "plavci" su već napravili spisak želja.


Prvi na njoj je biser Borusije Dortmund Džejdon Sančo. Šuškalo se ranije da "milioneri" ne žele da trpe nedisciplinu 19-godišnjeg Engleza i da će ga mimo svoje prakse prodati na zimu. Krilni igrač je, doduše, vrlo tražen, tako da će Čelsi sigurno morati da obori klupski rekord od 85 miliona evra, koliko je pre 18 meseci plaćen golman Kepa Arizabalaga.

Čelsi zna da će morati da se "otvori" i ako želi da dovede levog beka Lestera Bena Čilvela. "Lisice" su trenutno druge na tabeli, "osigurale" su trenera Brendana Džonsona i sigurno će biti protiv prodaje u januaru. Tako da je prelazak na leto verovatniji, ali to ne znači da će biti nešto jeftiniji za "plavce".

Mnogo realnija meta je Natan Ake, defanzivac Bornmuta. Doduše, Čelsi će morati da ga plati tačno duplo više od 23 miliona, za koliko ga je prodao "trešnjicama" 2017. godine. To verovatno neće biti problem, pošto Lampard jako voli holandskog internacionalca.

Što se tiče ostalih, nemački dvojac Kai Haverc i Timo Verner neće dolaziti na Stamford bridž, uprkos ranijim pričama. Za sada se ne zna da li će vezni igrač Bajera i napadač Lajpciga biti opcija i na leto, pošto su i oni jako traženi u Evropi.

Englezi, međutim, pišu da je Čelsi spreman da se bori sa Liverpulom i Napolijem za veznog igrača Genka, Sandera Bergea.

Čelsi bi u januaru mogao da traži i krilo Kristal Palasa Vilfreda Zahu, ali ne po svaku cenu. Čelsi jeste spreman da se "otvori", ali će akcenat biti na kvalitetu, a ne na kvantitetu, pogotovo jer želi da se obezbedi da put ka prvom timu ostane prohodan, sad kad je odblokiran Lampardovim dolaskom.

Konor Galager je, na primer, impresionirao trenera i stručni štab svojim igrama na pozajmici Čarltonu.

Pare nisu problem, Čelsi ima za trošenje, pošto je letos zaradio bar 155 miliona evra. Najviše od prodaje Edena Azara Real Madridu, ali i od "gomile" igrača koji su bili na pozajmici. Na kraju sezone će se kasa takođe popuniti, pošto će pozajmica Alvara Morate Atletiko Madridu postati trajna kupovina, a na račun "plavaca" će "leći" 68 miliona evra.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC