• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekali 16 godina, i dočekali - Sergej stavio tačku na Juventusovu seriju

Autor mondo.ba

Nestvarno zvuči podatak da Lacio punih 16 godina nije savladao Juventus pred svojim navijačima. Ta crna serija na "Olimpiku" prekinuta je večeras.

Rimljani su duel sa aktuelnim šampionom dočekali u sjajnoj formi, sa šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda i sve su učinili da taj niz produže, dok su nastojanja fudbalera Juventusa bila da se vrate na vrh, nakon što Inter u petak nije uspio da savlada Romu.

Želja je, očigledno, bila veća kod Rimljana, koji su frenetičnom borbom stigli do velikog preokreta i nanijeli prvi ovosezonski poraz "staroj dami" i Mauriciju Sariju, tek u 20. meču računajući sva takmičenja.

U isto vrijeme, prekinuli su nestvarnu seriju od 16 godina, tokom kojih nisu uspjeli da savladaju Juventus pred svojim navijačima.

LACIO - JUVENTUS 3:1 (1:1)

Sjajnom koreografijom, navijači Lacija pred početak velikog derbija sa Juventusom željeli su da daju krila svojim miljenicima, a igrači u nebesko-plavim dresovima nisu ih razočarali.

Krenulo je otvoreno na obje strane, Ćiro Imobile propustio je dvije dobre prilike, zatim je zaprijetio i Paolo Dibala na drugoj strani, da bi u 25. minutu Kristijano Ronaldo svojim prvim ovosezonskim golom u gostima donio prednost "staroj dami".

Portugalac je u finišu prvog dijela imao priliku i za drugi gol, ali njegov šut glavom sa desetak metara uspio je da odbrani Tomas Strakoša.

Nedugo zatim - 1:1.

Luis Felipe uspio je iskoristiti nesmotrenost odbrane "bjankonera", te pred sami odmor vratiti stvari na početak.

U nastavku, igra se uglavnom odvijala između dva šesnaesterca, odbrane su bile te koje su dominirale, ali je finiš donio mnogo "vatre".

Možda će vas zanimati

U 66. minutu nesporazum Strakoše i Frančeska Aćerbija nije uspio da iskoristi Dibala, bio je sebičan, te nije uposlio Ronalda koji je bio u mnogo boljoj poziciji, te je prilika za novo vođstvo gostiju propala.

Prije tačno 16 godina, 6. decembra 2003, Lacio je posljednji put u Rimu nadigrao Juventus. Tada su Bernardo Koradi i Stefano Fiore pogađali za 2:0.

Par trenutaka kasnije, stvari na terenu su se drastično promijenile u korist Lacija.

Huan Kvadrado kao posljednji igrač odbrane srušio je Manuela Lacarija, a arbitar Valerio Fabri tek nakon asistencije iz VAR sobe, prvobitnu odluku i samo žuti karton preinačio je u isključenje fudbalera Juventusa.

Ekspresno, igrač više krunisan je novim golom u mrežu Vojčeka Šćesnog.

Fenomenalan pas Luisa Alberta mirno je primio Sergej Milinković-Savić, te rutinski smjestio loptu iza leđa Poljaka. Sjajnom Špancu bila je to druga asistencija večeras, jer je i kod prvog gola Rimljana on bio taj koji je uputio odlučujuće dodavanje.

Potpuno se šampion raspao u tim trenucima.

Hoakin Korea desetak minuta prije kraja bio je u brzom prodoru, Šćesni ga je srušio u svom šesnaestercu, ali Imobile nije uspio na 10. meču zaredom da se upiše u strijelce i osigura Laciju "plus dva".

Golman Juventusa odbranio mu je šut sa 11 metara, zatim se lopta odbila do najboljeg strijelca Serije A, ali i ovaj put Šćesni je izašao kao pobjednik i sa dvije sjajne intervencije sačuvao nadu da njegov tim može iz derbija izaći kao neporažen.

Ipak, ta nada je ugašena u sudijskoj nadoknadi.

U posljednjim trenucima meča Lacari je izašao sam pred Šćesnog, golman Juventusa uspio je i to da odbrani, ali se na njegovu nesreću lopta odbila do "rezerviste" Felipea Kaiseda (pet minuta ranije zamijenio Milinković-Savića), koji je zakucao loptu u gol Juventusa za konačnih 3:1.

Trijumfu Lacija, osim samih fudbalera, stručnog štaba i navijača ovog tima, sigurno će se obradovati u taboru Intera, koji je sačuvao lidersku poziciju i nakon 15. kola čak i povećao prednost u odnosu na Juventus.

Ipak, sedma pobjeda u nizu omogućila je i "lacijalima" da se nadaju najvišem plasmanu, jer su od Intera sada udaljeni samo pet, a od Juventusa svega tri boda.

LACIO: Strakoša, Luis Felipe, Aćerbi, Radu, Lacari, Milinković-Savić (90. Kaisedo), Leiva, Luis Alberto (76. Parolo), Lulić - Korea, Imobile (85. Kataldi).

JUVENTUS: Šćesni, Kvadrado, Bonući, De Liht, Aleks Sandro, Bentankur (40. Džan), Pjanić, Matuidi, Bernardeski (71. Danilo), Dibala (80. Iguain), Ronaldo.

SERIJA A - 15. KOLO:

Atalanta - Verona 3:2 (1:1)
/Malinovski 44, Muriel 64 pen, Đimšiti 90+3 - Di Karmine 23, 57/

Udineze - Napoli 1:1 (1:0)
/Lazanja 32 - Zjelinski 69/

Lacio - Juventus 3:1 (1:1)
/Luis Felipe 45+1, Milinković-Savić 74, Kaisedo 90+5 - Ronaldo 25/

U nedjelju:

Leće - Đenova (12.30)
Sasuolo - Kaljari
SPAL - Breša
Torino - Fiorentina
Sampdorija - Parma (18.00)
Bolonja - Milan (20.45)

Odigrano u petak:

Inter - Roma 0:0

TABELA: Inter (+1) 38, Juventus (+1) 36, Lacio (+1) 33, Roma (+1) 29, Kaljari 28, Atalanta (+1) 28, Napoli (+1) 21, Parma 18, Verona (+1) 18, Torino 17, Milan 17, Bolonja 16, Fiorentina 16, Udineze (+1) 15, Sasuolo (-1) 14, Leće 14, Sampdorija 12, Đenova 10, SPAL 9, Breša (-1) 7.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC