• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret Atalante u 93. poslije velike preVARe Verone

Autor mondo.ba

Pet golova, asistencija Darka Lazovića, veliki preokret Atalante i neregularan, ali priznat gol Verone – sve to vidjeli smo u prvom subotnjem meču Serije A odigranom u Bergamu.

Loš period je iza Atalante, koja je poslije četiri vezana poraza, ove subote upisala i drugu uzastopnu pobjedu.

Ekipa iz Bergama sa 3:2 savladala je Veronu, ali tek poslije velikog preokreta i pogotka u 93. minutu, i to defanzivca Berata Đimšitija!

Dok se Verona branila se desetoricom Silvestri je maestralnim odbranama čuvao bod sve do trećeg minuta sudijske nadoknade, kada je Tolio prebacio odbranu gostiju, a Đimšiti sa peterca raspalio loptu u mrežu.

Sve bi bilo mnogo lakše za plavo-crne da Verona nije povela neregularnim golom u 23. minutu, koji nisu primijetili ni glavni arbitar Paolo Valeri, ni njegovi pomoćnici, ni sudije u VAR sobi.

Faraoni je brzinski izveo aut za Di Karminea koji je poslao loptu Goliniju kroz noge, ali je pritom napravljena greška koju niko nije vidio. A morao je!

Na stranu što je Faraoni „ukrao“ sedam, osam metara, već je ubacio loptu dok je malo dalje njegov saigrač Rahmani bio u terenu sa drugom loptom u ruci, namjeravajući da on izvede „aut“.

Valeri je pokazao na centar, a još jednom upotreba VAR-a u Seriji A je zakazala. Pogledajte tu situaciju OVDJE.

Atalanta je uspjela da minut prije kraja odlaska na odmor izjednači snažnim udarcem Malinovskog, ali se ponovo našla u problemu u 57. minutu.  Srpski reprezentativac Darko Lazović je asistirao za Di Karmineak, koji poslije prvog stiže i do svog drugog pogotka u sezoni.

Ukrajinac Ruslan Malinovski postao je 11. igrač koji je ove sezone postizao gol za Atalantu, a zanimljivo je da nijedan od njih nije Italijan.

Trener Verone Ivan Jurić, ipak, nije savladao svog učitelja Đanpjera Gasperinija. I ne samo to,nije uzeo ni bod!

Faraoni je u 64. minutu u svom šesnaestercu oborio  Kastanja i omogućio Murielu da sa "bijele tačke“ stigne do svog devetog gola u sezoni. Verona je ostala sa deset igrača nakon drugog žutog kartona Davidoviča, a Atalanta je to iskoristila u sudijskoj nadoknadi i golom Đimšitija upisala  treći uzastopni trijumf u duelima protiv Verone.

SERIJA A, 15. KOLO

Atalanta - Verona 3:2 (1:1)
/Malinovski 44, Muriel 64 penal, Đimšiti 90+3 – Di Karmine 23, 57/

Udineze - Napoli (18.00)

Lacio - Juventus (20.45)

Nedjelja

Leće - Đenova (12.30)

Od 15.00
Sasuolo – Kaljari
SPAL – Breša
Torino – Fiorentina
Sampdorija - Parma (18.00)
Bolonja - Milan (20.45)

TABELA: Inter (+1) 38, Juventus 36, Lacio 30, Roma (+1) 29,Kaljari 28,  Atalanta (+1) 28, Napoli 20, Parma 18, Verona (+1) 18, Torino 17, Milan 17, Bolonja 16, Fiorentina 16, Sasuolo (-1) 14, Leće 14, Udineze 14, Sampdorija 12, Đenova 10, SPAL 9, Breša (-1) 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC