• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peti trener Čelika u sezoni: Arslan kandidat za remont u zeničkom klubu!

Autor mondo.ba/Fena

Fudbalski klub Čelik do kraja sedmice trebao bi dobiti novog trenera, koji će naslijediti srpskog stručnjaka Slavišu Božičića, s kojim je prošle sedmice prekinuta saradnja.

Ovo je u razgovoru za "Fenu" sportski direktor zeničkog premijerligaša Edin Prljača.

Božičić je, nakon Turčina Hasana Ozera, Almira Seferovića, koji je bio privremeno rješenje i Hrvata Marka Babića, bio četvrti trener koji je vodio zeničku ekipu, a uskoro će Čelik dobiti i PETOG trenera u sezoni!

Možda će vas zanimati

Prljača nije želio da otkrije imena kandidata, ali za sada je sigurno da je jedan od njih Turčin Čihat Arslan, koji bi se nakon pola godine trebao vratiti u Zenicu.

Arslan je, uostalom, u društvu klupskih čelnika u subotu pratio i utakmicu posljednjeg, 19. kola jesenjeg dijela sezone na gostovanju kod Mladosti u Doboju kod Kaknja, koju je Čelik izgubio s 2:4 te prvi dio okončao sa samo 16 bodova i pao na pretposljednje, 11. mjesto na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Arslan je sigurno kandidat. S njim su razgovarali ljudi koji vode klub iz Turske, dok sam ja obavio razgovore s nekoliko drugih kandidata. Do kraja sedmice ćemo sjesti i odlučiti ko će to biti", najavio je Prljača i dodao da su odmah nakon subotnje utakmice raspustili tim te dali slobodno svim igračima i trenerima.

Prozivka bi, kako je naglasio Prljača, trebala biti održana 10. januara iduće godine, kako je to bio predvidio i bivši šef struke Božičić, koji je bio spremio i plan priprema. Do tada će, kako kaže Prljača, s novim trenerom biti definisan i igrački kadar.

"Sigurno je da će mnogi otići, a s nekim smo već i razgovarali na tu temu, ali konačnu odluku ćemo donijeti nakon što svoj stav i želje iznese novi trener. Međutim, mi imamo 31 igrača pod ugovorom, što je puno. Po meni, optimalno bi bilo da ostanemo sa 22 igrača plus tri golmana, a, ako nam zatreba igrača, uvijek imamo omladinski pogon, gdje takođe ima nekoliko zanimljivih igrača. Sigurno je da ćemo se morati i pojačati, po mom mišljenju u svim linijama moramo dovesti po jednog novog igrača", istakao je Prljača.

Čelik bi na proljeće mogao biti jači i za Luku Miletića i Haruna Vardu, koji su se na kraju prošle sezone povrijedili i operisali koljeno, zbog čega tokom jeseni nisu igrali.

Prljača vjeruje kako, uprkos tome što će „prezimiti“ u zoni ispadanja, Čelik ne bi trebao imati većih problema da na proljeće osigura opstanak, ali da sadašnja situacija zahtjeva pravovremenu raekciju te ozbiljniji pristup u svim segmentima funkcionisanja kluba.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC