• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leganes pobjegao sa dna, Alaves u finišu spriječio potpuno iznenađenje

Autor mondo.rs

Otvaranje 17. kola u Primeri donijelo nam je podjelu bodova Alavesa i Leganesa.

Otvaranje 17. kola Primere donijelo je duel Alavesa i Leganesa, dva tima koji u Primeri nemaju prevelike ambicije. Dok je domaćin siguran u sredini tabele, gostima će opstanak biti prva misao u ovoj sezoni.

Meč koji su nam priredili ovog petka bio je u tom stilu, bez previše uzbuđenja i sa podjelom bodova na kraju. Leganes je imao prednost, ali je Alaves u finišu utakmice postavio konačnih 1:1.

Možda će vas zanimati

Veliki je favorit na papiru pred ovaj meč bio Alaves. Oni su u susret ušli sa devet bodova više od svojih gostiju i sa mnogo boljom pozicijom na tabeli. Situacija je bila takva da bi ih pobjeda značajno približila gornjem dijelu Primere.

Do nje nisu stigli, a po onome što smo vidjeli na terenu, neriješen rezultat je ispravan. Imao je, istina, domaćin više šuteva od protivnika, ali pravih prilika nije bilo.

Do prvog gola na meču stigao je Leganes, tim koji je do ovog kola dijelio posljednje mjesto na tabeli sa Espanjolom. Brajtvajt je šokirao domaćina u Vitoriji, tako što je bio najprisebniji nakon jednog ubacivanja lopte po zemlji u kazneni prostor Alavesa. Nekoliko minuta prije odlaska na odmor, u najboljem momentu po njih, Leganes je stigao do prednosti.

Da šok na otvaranju kola ne bude potpun, potrudio se Hoselu, nekadašnji napadač Njukasla. On je desetak minuta prije kraja susreta pogodio za izjednačenje, a glavni arbitar je nakon konsultacije sa VAR tehnologijom priznao pogodak.

Njemu je prethodio korner, zatim i nekoliko pokušaja šuta ka golu Leganesa, a onda i kratko odbijena lopta gostujućeg golmana. Napadač Alavesa je to kaznio, za podjelu bodova na otvaranju ove runde.

Alaves: Pačeko, Agiregabiria (od 71. Rioha), Navaro, Eli, Duarte, Burk (od 77. Sainc), Garsija, Pons, Vidal (od 88. Magalan), Hoselu, L. Perez
Leganes: Kueljar, Bustinza, Avaziem, Omeruo, Silva, Rodrigez (od 58. Rivera), Oskar, R. Perez, Mesa (od 77. Eraso), En Nesiri, Brejtvajt

Primera, 17. kolo

petak:
Alaves - Leganes 1:1 (0:1)
/Hoselu 81 - Brajtvajt 43/

subota:
Granada - Levante (13:00)
Real Sosijedad - Barselona (16:00)
Atletik Bilbao - Eibar (18:30)
Atletiko Madrid - Osasuna (21:00)

nedjelja:
Hetafe - Valjadolid (12:00)
Selta Vigo - Majorka (14:00)
Espanjol - Betis (16:00)
Sevilja - Viljareal (18:30)
Valensija - Real Madrid (21:00)

TABELA: Barselona (-1) 34, Real Madrid (-1) 34, Sevilja 31, Real Sosijedad 27, Hetafe 27, Atletik Bilbao 26, Atletiko Madrid 26, Valensija 26, Granda 24, Osasuna 23, Betis 22, Levante 20, Viljareal 19, Valjadolid 19, Alaves (+1) 19, Eibar 15, Majorka 14, Selta Vigo 13, Leganes (+1) 10, Espanjol 9.

LISTA STRIJELACA: Mesi 12, Benzema 11, Loren, Moreno, Perez, Suarez 8...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC