• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dmitrović prekinuo crnu seriju - Nakon devet mečeva sačuvana mreža

Autor mondo.rs

Ekipa Eibara je odoljela na San Mamesu i tako po prvi put u posljednja dva i po mjeseca završila susret bez primljenog gola.

Treći meč današnjeg programa u 17. kolu Primere donio nam je i prvu utakmicu ovog kola koja je završena bez golova. Bodove su podijelili Atletik Bilbao i Eibar.

Uz pomoć VAR tehnologije, ali i lošeg dana za ofanzivce Atletika, Marko Dmitrović je uspio da sačuva mrežu. To se ove sezone ne dešava često, a posljednji takav primker je iz septembra!

Možda će vas zanimati

Jedina prava prilika za promjenu rezultata na ovom susretu bila je šansa domaćeg tima iz 78. minuta. Tada je Kapa prošao po desnoj strani, a na ubačenu loptu Vilijamsa je uputio oštar centaršut. Iako je lopta završila u golu, autogol nije priznat zbog ofsajd pozicije desnog beka.

Imao je domaćin postignut gol i u prvom dijelu igre, ali je tada bez VAR tehnologije, uz pomoć linijskog sudije, poništen pogodak Kordobe. Sve je bilo mnogo jasnije nego u onoj drugoj, daleko ozbiljnijoj situaciji, kada je tehnologija morala da povlači linije.

Eibar je poslednji put sačuvao mrežu u 29. septembra, u ligaškom meču protiv Selte iz Viga. Od tada su odigrali devet mečeva u prvenstvu, kao i dva prijateljska susreta, a za meč bez primljenog gola nisu znali.

Sjajnu partiju srpskog čuvara mreže, koji je ponovo bio jedan od najboljih u redovima Eibara, pokvario je žuti karton u finišu utakmice. Dmitrović je odugovlačio pri izvođenju prekida, a sudija Lopez nije imao previše strpljenja za to trošenje vremena.

Osvajanjem boda na ovom susretu, Eibar je prekinuo niz od četiri neugodna poraza u prvenstvu. Atletik Bilbao, tim koji je bio favorit pre ove runde, može da žali za propuštenim bodovima koji bi na kraju sezone mogli da im znače u konačnom plasmanu.

Ovako, tim iz Baskije ostaje na 6. poziciji, ali mogu da ga preteknu Valensija i Atletiko Madrid koji imaju meč manje. Ekipa Eibara nalazi se na 16. poziciji sa 16 bodova.

Atletik Bilbao: Simon, Kapa, Alvarez, Martinez, Berčiče, San Hoze, D. Garsija, Vilijams, Lopez (od 64. Viljalibre), Kordoba (od 46. Ibai), R. Garsija
Eibar: Dmitrović, Korea, Oliveira, Bigas (od 21. Burgos), Tehero, Leon (od 82. De Blasis), Eksposito, Eskalante, Inui, Enrih, Kike (od 86. Čarls)

LISTA STRIJELACA: Mesi 12, Benzema 11, Suarez 9, Loren, Moreno, Perez 8...

PAROVI 18. KOLA: Eibar - Granada, Majorka - Sevilja, Barselona - Alaves, Viljareal - Hetafe, Valjadolid - Valensija, Leganes - Espanjol, Osasuna - Real Sosijedad, Betis - Atletiko Madrid, Levante - Selta Vigo, Real Madrid - Atletik Bilbao.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC