• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted zna protiv ''velikih'', ali ne zna sa ''malima''

Autor mondo.rs

Fudbaleri Mančester junajteda su remizirali protiv Evertona, tima koji je do pre dva kola bio u zoni ispadanja.

Mančester junajted je nastavio niz prvenstvenih mečeva bez poraza i sada su na šest uzastopnih utakmica. Podela bodova sa Evertonom, ipak, nije razlog za radost.

Samo četiri puta je u ovoj sezoni Premijer lige Junajted poražen. Kada se pogleda protiv koga su dolazili ti porazi, lako je uočiti šablon, a navijači tima sa Old Traforda treba da se zabrinu.

Možda će vas zanimati

Ako bismo tabelu Premijer lige podelili na dva dela, veliku šestorku, uz dodatak Lestera i ostatak lige, odnosno na šest teških i 13 nešto lakših rivala za ''Crvene đavole'', statistika otkriva mnogo zanimljivih podataka.

Ekipa Ole Gunar Solskjera je ove sezone već igrala protiv Čelsija, Lestera, Arsenala, Liverpula, Totenhema i Mančester sitija. Znači, ova teža grupa ekipa je arhivirana, barem što se tiče prve polusezone. Kako je odigrano 17 kola, ostalo je još 11 mečeva protiv ''manjih'' timova.

Mančester junajted je u prvom kolu sezone deklasirao Čelsi (4:0), slavio je protiv Lestera (1:0), a zatim upisao dva remija. Identičnim rezultatom (1:1), podelili su bodove protiv Arsenala i Liverpula, pre nego što su savladali Totenhem (2:1) i Mančester siti (2:1).

Kada se saberu bodovi sa ovih utakmica, dolazimo do 14. Četiri meča koja su pobedili i dva koja su remizirali pokazuju da Mančester junajted ume da igra derbije.

Za očekivati je onda da se takav tim bori za titulu. Veliki protivnici, oni iz gornjeg dela tabele, ne mogu da ih savladaju ove sezone. Pa, ko onda može?

Solskjerov tim je trenutno na čak 24 boda zaostatka za prvoplasiranim Liverpulom. Deluje previše, pogotovo nakon ovih iznetih podataka. Da vidimo zašto je to tako.

Junajted je u tekućoj sezoni poražen od Kristal Palasa (10. na tabeli), Vest Hema (15.), Njukasla (11.) i Bornmuta koji je trenutno na 14. poziciji tabele. Kada su igrali protiv tima iz Mančestera, pozicije su im bile nešto drugačije. Palas je tada bio na 14. mestu, Vest Hem osmi, Njukasl 19. u prvenstvu, a Bornmut na devetom mestu.

Jedine dve pobede protiv manje zvučnih rivala Mančester junajted je upisao u susretima sa Noričem i Brajtonom. To su timovi koji igraju specifičan fudbal, Norič ne polaže mnogo na defanzivu, a Brajton sa Grejemom Poterom pokušava da unese novine u Premijer ligu.

Tu su, ne treba ih zaboraviti, veoma važni remiji koje ćemo pomenuti. Tako je Solskjerov tim remizirao sa Sautemptonom i Aston Vilom, ali i sa dva tima koji po prikazanim igrama pripadaju gornjoj polovini tabele, Šefildom i Vulvsima.

Sabiranje ovih bodova, osvojenih protiv ne tako zvučnih rivala, pokazuje nam da je klub u krizi kada dođu ovakvi susreti. Ako ne računamo pet najboljih engleskih timova, uz dodatak Lestera koji igra sjajnu sezonu, Mančester junajted je protiv svih ostalih u ligi osvojio samo 11 bodova.

Katastrofalan učinak na tim susretima morao bi da pokaže klubu da nešto radi pogrešno. Ekipa je sva četiri poraza, ali i nekoliko remija, doživela protiv timova sa kojima to ne bi smelo da im se dešava. Da je Solskjer na tim susretima bio uspešniji, vrh tabele u Engleskoj bi izgledao drugačije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC