• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real nije iskoristio poklon Barselone: "El Klasiko" "od nule

Autor mondo.rs

U nadoknadi vremena je Real iščupao bod na Mestalji. Kurtoa "napravio" gol.

Ništa od prvog mesta za Real Madrid! Valensija i Real Madrid odigrali su "tvrd" i neizvestan meč na Mestalji u 17. kolu Serije A, koji je praktično živnuo u poslednjih 15 minuta, kada su postignuta oba gola - 1:1 (0:0).

Valensija je povela u 78. minutu, a Real je izjednačio u petom minutu nadoknade i to posle kornera u kome je gostujući tim bio sa svih 11 igrača u šesnaestercu i u kome je zamalo golman postigao gol.

Možda će vas zanimati

Dan pošto je Barselona odigrala nerešeno sa Sosijedadom i širom otvorila vrata kraljevskom klubu za prvo mesto, Real Madrid je remizirao. To znači da oba tima imaju po 35 bodova, tako da će "el klasiko" u sredu možda doneti prvo mesto.

Valensija poslednjih godina nije lako gostovanje za Real, pošto su "los blankosi" u poslednjih pet mečeva pre večerašnjeg ostvarili smo jednu pobedu, dok je u istom periodu Valensija slavila tri puta kod kuće.

Ta loša tradicija nastavila se i večeras.

Real je imao sedam izmena u odnosu na tim koji je savladao Briž u nevažnoj utakmici u Ligi šampiona, što znači da se Benzema vratio u tim, a Luka Jović na klupu. Treba reći da u protokolu nije bilo Kasemira, koji ove sezone igra najviše za Real. Bilo je priče o povredi, ali verovatnije ga je Zidan sačuvao zbog kartona za "klasiko".

Malo toga se dešavalo u prvom poluvremenu, a najbolju šansu propustio je Benzema u 14. minutu, kada je posle centaršuta Naća glavom sa šest metara uputio loptu pored gola.

Vrlo brzo je Feran Tores mogao da donese Valensiji prednost, ali je šutirao pravo u Kurtou sa osam metara. Isti igrač je mogao "slepe miševe" da dovede u vođstvo, ali je promašio praznu mrežu.

"Tvrdo" iz prvog poluvremena nastavilo se i u drugom, ali je Valensija počela da se oslobađa u drugom delu drugog poluvremena i da napada, iako je već u 47. minutu Kurtoa morao da spasava Real.

Valensija je povela u 78. minutu. Pareho je prebacio loptu na desnu stranu do Vasa, koji je pretrčao Naća i praktično sa gol-aut linije centrirao u sredinu. Varan je bio na pogrešnoj nozi i nije uspeo da preseče taj pas, na koji je naleteo zatrčali Soler, koji sa sedam metara zakucava u mrežu. Sjajan timski gol!

Zidan je u 82. minutu uveo Luku Jovića, koji je iz ofsajda zatresao mrežu i dobio žuti karton. Ta zabuna oko pregledanja VAR-a trajala je dosta dugo, tako da je meč produžen za četiri minuta.

Real je do boda stigao u petom minutu nadoknade vremena, kada je ceo tim došao u šesnaesterac gostiju.

Posle kornera Bejla, najviši u skoku bio je golman-dvometraš Tibo Kurtoa, koji je uputio sjajan udarac glavom. Haume Domenek je uspeo samo da je odbije, Kurtoa se spremao da šutne levom nogom, ali je brži bio Benzema, koji je zabio loptu pod prečku za velikih 1:1.

Valensija: Domenek; Gaja, Gabrijel, Garay, Kosta (Valjeho, 61); Soler, Pareho, Kokelin (Kondobija, 83), Vas; Tores (Dijakabi, 90), Rodrigo.

Real madrid: Kurtoa; Naćo, Ramos, Varan, Karvahal; Kros, Valverde, Modrić (Jović, 82); Isko (Bejl, 69), Benzema, Rodrigo (Žunior Vinisijus, 69).

Pogledajte i ostale rezultate 17. kola Primere.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC