• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snažna kiša na "Vestfalenu" za kišu golova i podjelu plijena!

Autor mondo.ba

Odličnu utakmicu po jakoj kiši odigrali su pretendenti za titulu prvaka Njemačke...

Lider na tabeli RB Lajpcig u fantastičnoj formi je stigao u goste Borusiji Dortmund, koja takođe ima aspiracije da konačno prekine Bajernovu dominaciju u Bundesligi.

Tim iz Lajpciga je povezao šest pobjeda u prvenstvu, "milioneri" su u seriji od tri trijumfa, ali u vanrednom 16. kolu Bundeslige, moraće da se zadovolje podjelom bodova na kišom natopljenom "Vestfalenu".

Možda će vas zanimati

BORUSIJA DORTMUND - RB LAJPCIG 3:3 (2:0)

Ipak, utisak je da su igrači Lusijana Favra bili bliži pobjedi, vodili su 2:0, pa 3:2, ali su na kraju ipak stigli samo do jednog boda i to prvenstveno zahvaljujući vlastitim greškama koje je dva puta hladnokrvno kaznio Timo Verner a remi osigurao rezervista Patrik Šik.

Nakon nekoliko dobrih prilika i odličnih intervencija golmana Petera Gulačija, mađarski čuvar mreže direktni je krivac za vođstvo Borusije u 23. minutu.

Dugo je trajala akcija "milionera", a onda je lopta stigla na ćošak kaznenog prostora, odakle je projektil odapeo Julijan Vajgl koji je prošao "kroz" Gulašija - 1:0.

Devet minuta kasnije, Borusija je udvostručila prednost nakon odlične akcije Julijana Branta, koji je prevario dvojicu čuvara i plasirao loptu u desni ugao - 2:0.

Gosti iz Lajpciga su u finišu prvog poluvremena propustili dvije odlične šanse, odnosno oba puta sjajno je reagovao golman Roman Burki odbranivši udarce Jusufa Poulsena i Tima Vernera.

Slično kao i Gulaši u prvom, početkom nastavka katastrofalno je pogriješio Burki, želeći glavom da otkloni opasnost, ali je praktično uposlio Vernera, koji je poslao loptu u praznu mrežu - 2:1.

Bio je to Vernerov 17. ovosezonski gol i sada je napadač RB Lajpciga zatresao mrežu svih klubova u Bundesligi.
Već u 53. minutu, Verner je ponovo kaznio grešku domaćina, ovog puta Julijana Branta, koji je želio da vrati loptu golmanu Burkiju a poslao je napadaču RB Lajpciga.

Verner je potom rutinski zaobišao golmana ekipe iz Dortmunda i izjednačio rezultat i sebe sa Robertom Levandovskim na listi najboljih strijelaca - 2:2.

Na sreću Burkija i Branta, koji su bili direktni krivci za povratak RB Lajpciga, Džejdon Sančo je poslije samo dva minuta od "egala" ponovo doveo "milionere" u vođstvo. Marko Rojs je probio po desnoj strani i uputio povratnu loptu negdje oko penala, gdje je spremno dočekao engleski fudbaler i poslao pod prečku - 3:2.

Trener gostiju Julijan Nagelsman je tada reagovao i u posljednjih pola sata napravio dvostruku izmjenu poslavši na teren Brazilca Matijasa Kunja i pozajmljenog napadača Rome Patrika Šika, koji mu se u 78. minutu odužio novim pogotkom.

Nakon gola, koji je postigao u Dizeldorfu u prošlom kolu, Šik je opet bio na pravom mjestu za četvrti remi RB Lajpciga u sezoni - 3:3.

BUNDESLIGA - 16. KOLO

Verder Bremen - Majnc 0:5 (0:4)
/Kvazon 10, 19, 38, Veljković 14 autogol, Mateta 82/

Augzburg - Fortuna Dizeldorf 3:0 (1:0)
/Maks 32, 72, Jedvaj 61/

Borusija Dortmund - RB Lajpcig 3:3 (2:0)
/Vajgl 23, Brant 34, Sančo 55 - Verner 46, 53/

Union Berlin - Hofenhajm 0:2 (0:0)
/Bebo 56, Baumgartner 90+1/

Srijeda

Bajer Leverkuzen - Herta (18.30)

Od 20.30

Borusija Menhengladbah - Paderborn
Ajntraht Frankfurt - Keln
Frajburg - Bajern
Volfsburg - Šalke

TABELA: RB Lajpcig 34, Borusija M. (-1) 31, Borusija Dortmund 30, Šalke (-1) 28, Bajern (-1) 27, Frajburg (-1) 25, Bajer (-1) 25, Hofenhajm 24, Volfsburg (-1) 23, Augzburg 23, Union Berlin 20, Ajntraht (-1)18, Majnc 18, Herta (-1) 15, Verder 14, Fortuna 12, Keln (-1) 11, Paderborn (-1) 9.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC