• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autogolčina Veljkovića za najlakši naslov ove godine: Majnc 05!

Autor mondo.ba

Reprezentativac Srbije Miloš Veljković bio je jedan od tragičara u novom ubjedljivom porazu Verdera, koji ima najgoru odbranu u Bundesligi...

Poslije potopa od Bajerna na minhenskoj "Alijanc Areni" (6:1) prošle subote, Verder je tri dana kasnije doživio novi brodolom na svom "Vezeru" i to zahvaljujući "blic-krigu" Majnca u prvih 20 minuta vanrednog 16. kola Bundeslige.

VERDER - MAJNC 0:5 (0:4)

Možda će vas zanimati

Za samo devet minuta, u periodu od 10. do 19. minuta, gosti su postigli tri pogotka i praktično osigurali šestu pobjedu u sezoni, istovremeno nanijevši Verderu čak osmi poraz u šampionatu.

Ubjedljivo najviše zasluga što je Majnc kao brzi voz prošao kroz Bremen bio je švedski napadač Robin Kvazon, koji je upisao "het-trik" u prvom poluvremenu.

Za prvi "hladan tuš" na stadionu "Vezer" čekalo se 10 minuta kada je Kvazon na asistenciju Adama Salaja, poslao loptu pod prečku odličnim udarcem sa 15 metara - 0:1.

Četiri minuta kasnije, srpski fudbaler Miloš Veljković postigao je rijetko lijep autogol.

U namjeri da izbaci loptu iz opasne situacije pred svojim golom, "volej udarcem" je uzdrmao stativu, a onda se lopta u mrežu odbila od golmana Jiržija Pavlenke - 0:2.

Pitanje pobjednika, već u 19. minutu definitivno je razriješio ponovo Kvazon, plasiravši loptu u desni ugao, da bi kompletirao "het-trik" u 39. minutu za "poker" golova u mreži Pavlenke.  Poslije centaršuta iz kornera, glavom je na drugu stativu prebacio Salaj, a Šveđanin je sa pet metara ubacio u mrežu - 0:4.

Time je urezao sedmu "recku" na svoj golgeterski saldo ove sezone u Bundesligi.

Istorija

Po prvi put u istoriji kluba, Verder je na svom "Vezeru" primio četiri gola u prvom poluvremenu, a od večeras je odbrana tima iz Bremena najgora u Bundesligi sa 40 primljenih pogodaka.

Osim ovog današnjeg, Kvazon je dosad u karijeri zabilježio još samo jedan "het-trik" i to u trećoj ligi Švedske 2011. godine kada je igrao za tamošnju Eskilstunu.

U 69. minutu u igru je ušao iskusni napadač Verdera Klaudio Pizaro (41) i već nakon par minuta je pogodio mrežu Majncu, ali je pogodak poništen jer je Peruanac loptu primirio rukom, prije nego ju je proslijedio u ugao gostujućeg gola.Tako je barem procijenio sudija Frank Vilenborg.

Na "Vezeru" je do kraja pukla i "petarda", nakon što je kroz noge Pavlenki loptu poslao Žan-Filip Mateta - 0:5.

BUNDESLIGA - 16. KOLO

Verder Bremen - Majnc 0:5 (0:4)
/Kvazon 10, 19, 38, Veljković 14 autogol, Mateta 82/

Augzburg - Fortuna Dizeldorf
Borusija Dortmund - RB Lajpcig
Union Berlin - Hofenhajm

Srijeda

Bajer Leverkuzen - Herta (18.30)

Od 20.30

Borusija Menhengladbah - Paderborn
Ajntraht Frankfurt - Keln
Frajburg - Bajern
Volfsburg - Šalke

TABELA: RB Lajpcig 33, Borusija M. 31, Borusija Dortmund 29, Šalke 28, Bajern 27, Frajburg 25, Bajer 25, Volfsburg 23, Hofenhajm 21, Union Berlin 20, Augzburg 20, Ajntraht 18, Majnc (+1) 18, Herta 15, Verder (+1) 14, Fortuna 12, Keln 11, Paderborn 9.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC