• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gaćinoviću "ukrali" penal, pa mu divljački pustili krv u Gelzenkirhenu!

Autor mondo.ba

Reprezentativac Srbije bio je centralna figura utakmice između Šalkea i Ajntrahta...

Fudbaleri Šalkea zabilježili su osmu pobjedu u Bundesligi i ponovo preskočili minhenski Bajern na četvrtom mjestu prvenstvene tabele.

ŠALKE - AJNTRAHT 1:0 (0:0)

Ali, po svemu viđenom na "Feltins Areni", ekipa iz Frankfurta je zaslužila najmanje jedan bod, posebno jer na reprezentativcu Srbije Mijatu Gaćinoviću nije sviran klasičan jedanaesterac kod rezultata 0:0 i zbog grubosti koje je doživio u Gelzenkirhenu.

Možda će vas zanimati

Trebinjac je bio glavni akter utakmice s obzirom da je na njega divljački startovao golman Šalkea Aleksander Nibel, koji će sigurno morati na "hlađenje" najmanje nekoliko utakmica, ali prava je sreća što osim "pljuvanja krvi", Gaćinović nije ozbiljnije povrijeđen s obzirom da je "kung-fu" potez podsjetio na Haralda Šumahera i Patrika Batistona na Mundijalu 1982.

Mora se priznati da su "kraljevsko-plavi" od starta više željeli pobjedu, prvi je u 28. minutu zaprijetio Suat Serdar šutem sa ivice kaznenog prostora, ali je golman ekipe iz Frankfurta Frederik Ronou vršcima prstiju spriječio pogodak.

Dva minuta kasnije, reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović je oboren u kaznenom prostoru, međutim sudija Feliks Cvajer je samo odmahnuo rukom, iako je utisak da je penal postojao.

Defanzivac Šalkea Ozan Kabak je poprilično grubo vukao za dres igrača rodom iz Trebinja i čudno je kako nije reagovao video arbitar (VAR) nakon što je Cvajer propustio da pokaže na bijelu tačku.

U nastavku, "orlovi" iz Frankfurta su dalekometnim udarcem Filipa Kostića, srpskog reprezentativca, bili vrlo blizu vođstva, ali je Šalke ipak prvi poveo.

Igrao se 53. minut kada je Almami Ture izgubio loptu na sredini terena, a ona brzo stigla do Aminea Harita, koji je gurnuo u mat poziciju kapitena Benita Ramana. Belgijanac takve šanse rijetko propušta, pogodivši suprotan ugao - 1:0.

Kostić se dosta trudio i pokušavao da pokrene Ajntraht, ali je nerijetko bio frustriran zbog sudijskih grešaka i lošije partije saigrača. Ipak, indirektno je zaslužan za crveni karton Aleksandra Nibela u 67. minutu!

Poslije njegove dugačke lopte golman Šalkea je divljački oborio Gaćinovića izvan šesnaesterca, pa je Srbin morao da napusti igru zbog krvavih usta, a umjesto Trebinjca u igru je ušao Gonkalo Pasijensija. 

Nibela sigurno očekuje žestoka kazna zbog okrvavljenog Gaćinovića, a ovaj start ljubitelje fudbala podsjetio je na atak njemačkog golmana Haralda Šumahera na Francuza Patrika Batistona na Svjetskom prvenstvu 1982. godine u Španiji. Batistonu su tada izbijena tri zuba, napukla su mu tri rebra i povrijeđen mu je jedan vratni pršljen.

Na sreću, reprezentativac Srbije, čini se da je prošao bez težih povreda, iako je prilikom izlaska pljuvao krv.

Sa igračem više frankfurtska ekipa je napadala, pokušavala da stigne barem do jednog boda, ali nije uspjela da izbjegne četvrti poraz u posljednjih pet prvenstvenih mečeva. 

Čak je Šalke bio bliži drugom pogotku u 83. minutu kada je rezervista Gvido Burgštaler pogodio stativu.

BUNDESLIGA - 15. kolo

Volfsburg - Borusija Menhengladbah 2:1 (1:1)
/Šlager 13, Arnold 90+1 - Embolo 15/

Šalke - Ajntraht 1:0 (0:0)
/Raman 53/

Subota:

Bajern - Verder 6:1 (2:1)
/Kutinjo 45, Levandovski 45+4 - Rašica 24/

Keln - Bajer Leverkuzen 2:0 (0:0)
/Kordoba 73, Borno 84/

Herta - Frajburg 1:0 (0:0)
/Darida 53/

Majnc - Borusija Dortmund 0:4 (0:1)
/Rojs 32, Sančo 66, Azar 69, Šulc 84/

Paderborn - Union Berlin 1:1 (1:1)
/preger 34 - Ingvartsen 7/

Fortuna - RB Lajpcig 0:3 (0:1)
/Šik 2, Verner 58, Mukijele 75/

Petak:

Hofenhajm - Augzburg 2:4 (1:1)
/Skov 14, Lokadija 80 - Maks 12, 51 pen, Jensen 56, Jago 85/


TABELA: RB Lajpcig 33, Borusija M. 31, Borusija Dortmund 29, Šalke 28, Bajern 27, Frajburg 25, Bajer 25, Volfsburg 23, Hofenhajm 21, Union Berlin 20, Augzburg 20, Ajntraht 18, Herta 15, Majnc 15, Verder 14, Fortuna 12, Keln 11, Paderborn 9.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC