• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotovo je: Dejan Stanković trener Zvezde! Ugovor na dvije i po godine!

Autori mondo.rs Autori Jovan Terzić

Dileme više nema, Crvena zvezda ima novog trenera.

 Dejan Stanković novi trener FK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Kraj jedne ere.

Vladan Milojević je za dvije i po sezone postao jedan od najuspješnijih trenera u istoriji Crvene zvezde, svakako najuspješniji u 21. vijeku, ali poslije dvije titule, dva ulaska u Ligu šampiona i jednog u Ligu Evrope, bez obzira na trenutno vodeću poziciju u prvenstvu sa čak 11 bodova više od drugoplasiranog Partizana, došlo je do rastanka 49-godišnjeg Aranđelovčanina i crveno-bijelih.

Možda će vas zanimati

Sam je Milojević nagovijestio takav epilog poslije utakmice protiv Čukaričkog (3:1) u posljednjem kolu pred odlazak na zimsku pauzu, a poslije višednevne neizvjesnosti - tokom koje mu je ponuđen i novi ugovor - stigla je i definitivna odluka.

Novi trener Crvene zvezde biće Dejan Stanković, proslavljeni srpski fudbaler i ljubimac navijača, koji je crveno-bijeli dres nosio prvo u mlađim kategorijama kluba, a onda i kao prvotimac od 1995. do 1998.

Dejan Stanković potpisao je sa Crvenom zvezdom ugovor na dvije i po godine, saznaje MONDO.

Igrajući u Seriji A za Lacio i Inter stekao je svjetsku slavu i postao jedan od najboljih evropskih vezista svog vremena.

Po završetku karijere ostao je u fudbalu obavljajući razne funkcije, a najznačajnija mu je bila doskorašnja uloga savjetnika predsjednika UEFA, Aleksandera Čeferina.

Trenersko iskustvo, međutim, nema veliko, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se snaći u Zvezdi. Dosad je jedino bio pomoćnik Andree Stramaćonija u Udinezeu, u sezoni 2014/15.

Može se čuti da će kao jednog od svojih asistenata, Stanković angažovati Nebojšu Miloševića, koji je već radio u Zvezdinom stručnom štabu u dva navrata (2010-2012. i 2013-2014), a do nedavno je bio prvi trener egipatske El Gune.

Nema sumnje da će pred Stankovića i njegov tim biti postavljena velika očekivanja. Vladan Milojević je sa svojim saradnicima visoko podigao ljestvicu i uspio da vrati Crvenu zvezdu među najbolje evropske klubove.

Navijači očekuju da tu i ostane.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Milojević kukavička defanziva, neka je otišao, a Stanković početnik! Jadni mi, tolike pare zaradili, hoćemo da gradimo stadione, muzeje... a ne možemo da nađemo trenera. Doduše za Tomanea i Žandera i ne treba neki stručnjak...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC