• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao za Barselonu i Siti, sada navija za Liverpul i Manea!

Autor mondo.rs

Nekadašnji fudbaler Barselone i Mančester sitija postao je, u međuvremenu, navijač Liverpula.

Kada se priča o najboljim afričkim fudbalerima svih vremena, Jaja Ture je jedno od prvih imena kojih se sjetimo. Sjajni vezista je u Evropi izgradio reputaciju, a upoznali smo i njegov karakter.

Često je tokom igračke karijere znao da iznese neko kontroverzno mišljenje, poznato je da se nije najbolje slagao sa Gvardiolom, a dobro je upoznao i neke od najboljih igrača na svijetu.

Možda će vas zanimati

Igrajući za Barselonu, Jaja Ture je bio saigrač Lea Mesija, po mnogima najboljeg fudbalera svih vremena. Igrajući u Engleskoj, protivnik mu je bio Sadio Mane, jedan od najboljih igrača Liverpula posljednjih sezona.

Sada ima kontroverzno mišljenje koje obuhvata obojicu igrača. Mesi je nedavno osvojio šestu Zlatnu loptu, a Sadio Mane mu je bio jedan od najvećih konkurenata za to priznanje.

''Po mom mišljenju, sramota je da osvajač Zlatne lopte ne bude iz tima koji je osvojio Ligu šampiona.''

Ovakav odgovor nastavio se na prethodno pitanje koje mu je upućeno, a ticalo se nagrade za najboljeg fudbalera Afrike. Kada su Jaju Turea pitali da li je to Sadio Mane, on je rekao:

''Ne samo Afrike, mislim da on zaslužuje Zlatnu loptu. Mi u Africi nemamo boljeg od njega. Vidjeli ste kakvu je imao sezonu, koliko je golova dao, šta je sve Liverpul uradio?''

Pored toga što je jasno rekao da smatra da je u prethodnoj godini Mane bio bolji od Mesija, Ture je iznio još jedan stav koji se neće svidjeti navijačima njegovih bivših klubova. On je trenutno u Dohi, gdje se igra Svjetsko klupsko prvenstvo.

''Mislim da je ovaj turnir dobra ideja. Iznenadio sam se sastavom koji je Klop doveo, to pokazuje ozbiljnost i pristup takmičenju. Želio bih da pobijedi evropski tim. U susretu Flamenga i Liveprula, navijaću za Liverpul, naravno.''

Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače je nastavio sa pohvalama na račun Liveprula, tima koji je trenutni lider u Premijer ligi. Čak i po njegovom mišljenju, oni su veliki favoriti za titulu.

Ture je godinama nosio dres aktuelnog šampiona, Mančester sitija. Doduše, u tom klubu trenutno radi Pep Gvardiola, čovjek sa kojim je tokom igračke karijere imao najviše nesporazuma.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC