• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Uvjeren sam da Harden može do 70-80 poena na jednoj utakmici!'

Autor mondo.ba

''Stvari koje radi na parketu djeluju nestvarno'', poručio je Entoni Dejvis

Košarkaši Hjuston Rokitsa su u dosadašnjem toku sezone upisali 18 pobjeda i devet poraza, te se zahvaljujući tom učinku nalaze na petom mjestu Zapadne konferencije, iza Los Anđeles Lejkersa (24-4), Los Anđeles Klipersa (21-8), Denver Nagetsa (18-8) i Dalas Maveriksa (18-9).

Možda će vas zanimati

Džejms Harden nastupio je na svih 27 utakmica za ''rakete'' u tekućoj sezoni, te bilježi fenomenalne brojke, odnosno prosjek od 38.9 poena, šest skokova i 7.4 asistencija po meču.

Na jednom duelu, onom sa Atlantom 30. novembra, koji je završen više nego uvjerljivim trijumfom Hjustona (158:111), Harden je postigao ČAK 60 poena!

Jedan manje postigao je pretposljednje oktobarske večeri, u okršaju sa Vašingtonom (pobjeda na gostujućem terenu rezultatom 159:158), još tri puta je postigao 50 i više poena, dok je u šest navrata ove sezone njegov poenterski učinak varirao između 40 i 50 koševa!

Na Hardenov učinak u prvoj trećini regularnog dijela sezone imun nije ostao ni as Lejkersa Entoni Dejvis, koji, zajedno sa Lebronom Džejmsom, komanduje sadašnjom generacijom tima iz Stejpls Centra na putu ka, mnogi vjeruju, NBA prstenu, prvom od 2010. godine!

Dejvis je istakao da ga ne bi iznenadilo da Harden na jednom meču postigne 70-80 poena!

''Siguran sam da može to da učini. Mislim, stvari koje radi na parketu djeluju nestvarno. Nismo vidjeli ništa slično tome. Tako lako postizati poene sa linije za slobodna bacanja, onda je tu i njegov korak unazad pri šutu, pasovi... Uvjeren sam da će doći vrijeme kad će postizati taj broj poena'', rekao je Dejvis, koji je nastupio na 26 od 28 utakmica Lejkersa u ovoj sezoni i postizao u prosjeku 27.4 poena, te bilježio 9.3 skokova i 3.3 asistencije.

Lejkersi i Rokitsi će se prvi put ove sezone sastati 18. januara u Hjustonu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC