• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sutra 32. Superkup Italije: Juve za deveti, a Lacio za peti trofej

Autor mondo.ba

Utakmica se igra u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji

Juventus i Lacio sutra će se sastati u 32. izdanju italijanskog Superkupa, koji bi od 2020. godine mogao da se igra u novom formatu, o čemu je naš portal već pisao.

Meč između ''bjankonera'' i ''nebeskoplavih'' igra se na stadionu Univerziteta ''Kralj Saud'' u Rijadu u 17.45 časova po našem vremenu, a biće to drugi put da se šampion Serije A i osvajač Kupa sastaju u Saudijskoj Arabiji. Prvi put se to dogodilo prošle godine, kada su u Džedi snage odmjerili Juventus i Milan.

Možda će vas zanimati

''Stara dama'' je branilac trofeja (''rosonere'' su savladali rezultatom 1:0) i rekorder po broju osvojenih trofeja u ovom takmičenju.

Torinski klub ih ima ukupno osam, a s obzirom na vladavinu na fudbalskim terenima na Apeninima, biće mu ovo osmo uzastopno finale italijanskog Superkupa!

Posljednji put Juventus u finalu nije bio 2011. godine, kada su se za trofej borili vječiti milanski rivali!

Saudijska Arabija je peta zemlja gdje se igra italijanski Superkup. Prethodno se borba za ovaj trofej odvijala u Libiji (2002.), SAD (1993. i 2003.), Kini (2011, 2012. i 2015.) i Kataru (2014. i 2016.).

Rimljani su posljednji put u ovom takmičenju trijumfovali 2017. godine, kada su ekipu Juventusa savladali na ''Olimpiku'' rezultatom 2:3, uz pogodak Alesandra Murđe u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena.

Prethodno je Lacio vodio 2:0 pogocima Ćire Imobilea, ali se Juve vratio u igru golovima Paula Dibale u 85. i 91. minutu.

Osvetio se na taj način Lacio Juventusu za poraz u u finalu Kupa Italije, tri mjeseca ranije (2:0).

Ukupno su Lacijali bili dio italijanskog Superkupa sedam puta, te osvojili četiri trofeja (1998, 2000, 2009. i 2017. godine).

Inače, biće ovo peti put da se u Superkupu sastaju Juventus i Lacio. U dosadašnja četiri odmjeravanja snaga, i jedni i drugi su trijumfovali po dva puta.

Juventusu će sutrašnji meč u Superkupu biti ukupno petnaesti, a strateg branioca trofeja pokušaće da osvoji drugi trofej u trenerskoj karijeri, nakon što je prethodno, podsjetimo, sa Čelsijem u prošloj sezoni osvojio Ligu Evrope.

Dva tima su, podsjetimo, ove polusezone igrala prije tačno dvije sedmice, kada je Lacio rezultatom 3:1 pred domaćom publikom nanio prvi poraz u sezoni. Jedan od pogodaka, podsjetimo, bio je djelo srpskog reprezentativca Sergeja Milinkovića – Savića.

DUELI JUVENTUSA I LACIJA U SUPERKUPU

1998. Juventus – Lacio 1:2 (Torino)

2013. Juventus – Lacio 4:0 (Rim)

2015. Juventus – Lacio 2:0 (Šangaj)

2017. Juventus – Lacio 2:3 (Rim)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC