• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deda Mraz ranije stigao u Udine - prvi trijumf "zebri" nakon 48 dana!

Autor mondo.ba

Udineze nagovijestio izlazak iz rezultatske krize, u koju, čini se, ulazi Kaljari

Skoro 50 dana su navijači Udinezea čekali ih njihovi ljubimci ponovo obraduju u Seriji A. Žrtva je danas bio Kaljari, koji je u jednom trenutku imao bod u džepu:

UDINEZE – KALJARI 2:1 (1:0)
/De Paul 39, Fofana 85 – Žoao Pedro 84/

Možda će vas zanimati

Današnjim trijumfom na ''Dačija Areni'' tim uz Udina prekinuo je neugodan niz od čak pet mečeva bez prvoligaškog slavlja te svom treneru Luki Gotiju, koji je danas upisao PRVI trijumf na klupi Udinezea još od 3. novembra i debija sa Đenovom (1:3), kupio, vrlo vjerovatno, bar još malo vremena na mjestu trenera.

Sa druge strane, Kaljari ulazi u blagu rezultatsku krizu. Nakon 13 vezanih mečeva u Kalču bez gorčine poraza, tim Rolanda Marana vezao je dva neuspjeha, što im se dogodilo drugi put ove sezone.

Kada se Rađa Naingolan polovinom prvog poluvremena našao u dvije šanse, te u jednoj od te dvije situacije pogodio i stativu šutiravši pored statične odbrane ''zebri'' koja je nijemo posmatrala šta će ih zadesiti, djelovalo je da će tim sa Sardinije prvi doći do prednosti.

Međutim, trenutak inspiracije Rodriga de Paula šest minuta prije odlaska na petnaestominutni odmor učinio je da tako ne bude.

U 39. minutu, Argentinac, koji će, vjerovatno, biti jedna od tema predstojećeg prelaznog roka, šutirao je bez oklijevanja, iskosa sa desne strane nakon asistencije Seka Fofane, i maestralno pogodio suprotne rašlje gola Kaljarija.

Gosti su u sudijskoj nadoknadi drugog dijela ostali sa deset igrača jer je drugi žuti karton pokazan Fabiju Pizakaneu

Argentinčevo remek-djelo bio je jedini gol na meču sve do 84. minuta, kada je domaće tifoze šokirao Žoao Pedro, međutim razloga za radost, a kasnije i konačno slavlje, imali su praktično već u narednom napadu, kada je Fofana svom učinku, pored asistencije, dodao i pogodak kojim je svoj tim odveo, u ovom trenutku, na 14. mjesto na tabeli Serije A uz 18 bodova, uz utakmicu i pet bodova više od Breše, koja je za sada prva ''ispod crte''.

Današnji rival Udinezea, sa druge strane, blago posustaje u borbi za plasman na jednu od prve četiri pozicije i sada je na petom stepeniku, uz šest bodova manje od Rome, koja je, podsjetimo, sinoć na stadionu ''Artemio Franki'' deklasirala Fiorentinu, što je koštalo posla dosadašnjeg stratega ''Viole'' Vinćenca Montelu.

SERIJA A - 17. KOLO

Udineze - Kaljari 2:1 (1:0)
/De Paul 39, Fofana 85 – Žoao Pedro 84/

Inter - Đenova (18.00)

Torino - SPAL (20.45)

Nedjelja

Atalanta - Milan (12.30)

Leće – Bolonja (15.00)

Parma – Breša (15.00)

Sasuolo - Napoli (20.45)

Igrano u petak:

Fiorentina - Roma  1:4 (1:2)
/Badelj 34 - Džeko 19, Kolarov 22, Pelegrini 73, 88/

Igrano u srijedu:

Sampdorija - Juventus 1:2 (1:2)
/Kaprari 35 - Dibala 19, Ronaldo 45/

TABELA: Juventus (+1) 42, Inter 39, Lacio 36, Roma (+1) 35, Kaljari (+1) 29, Atalanta 28, Parma 24, Napoli 21, Torino 21, Milan 21, Sasuolo 19, Bolonja 19, Verona 19, Udineze (+1) 18, Fiorentina (+1) 17, Leće 15, Sampdorija (+1) 15, Breša 13, Đenova 11, SPAL 9.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC