• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dešan: "Stara dama" može do kraja u Ligi šampiona

Autor mondo.ba

Nekadašnji fudbaler i trener Juventusa smatra da je došlo vrijeme da višestruki šampion Italije napravi iskorak u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Francuski stručnjak Didije Dešan nada se da njegov nekadašnji klub Juventus ove sezone može osvojiti trofej u Ligi šampiona.

Aktuelni selektor "trikolora" član "stare dame" bio je od 1994. do 1999. godine, te je bio dio ekipe koja je osvojila posljednji "ušati" pehar 1996. godine, kada je u finalu, nakon penala, savladan Ajaks.

Možda će vas zanimati

Iskusni 51-godišnji trener u ljeto 2006. sjeo je na klupu torinskog velikana poslije afere "Kalčopoli", zbog koje je Juventus izbačen u Seriju B.

Nakon što je Fabio Kapelo podnio ostavku zbog skandala sa namještanjem utakmica, Dešan je uspio da vrati Juventus u Seriju A.

Trofejni klub i Dešan tada nisu mogli da jure Evropu, ali francuski stručnjak zna koliko svima u Torinu bitno da se uvijek stremi najvišim ciljevima, kako u domaćim takmičenjima, tako i na međunarodnoj sceni.

"Legitimni cilj Juventusa je da osvoji Ligu šampiona, ali ove sezone sedam ili osam ekipa pretenduje da podigne pehar u ovom takmičenju. Ali, to može učiniti samo jedan tim. Godinama je to cilj Juventusa i vjerujem da će ove sezone uspjeti u svojim namjerama. Kvalitet je tu, ali je i konkurencija paklena", istakao je Dešan.

Dolaskom Kristijana Ronalda u Juventus, mnogo su stekli utisak da je to bila posljednja karika koja je nedostajala "bjankonerima" da se popnu na vrh Evrope.

Prva sezona na međunarodnoj sceni za Portugalca u crno-bijelom dresu nije bila uspješna, jer je Juventus eliminisan od Ajaksa u četvrtfinalu.

Upravo je Ronaldo sa portugalskom selekcijom porazio Dešanovu Francusku u finalu EURA 2016.

"On je veliki profesionalac i šampion, koji godinama igra na vrhunskom nivou. Uvijek je gladan pobjeda i golova. Možda ne trči kao prije četiri ili pet godina, ali sada trči bolje i pametnije. Kada u timu imaš igrača kao što je on, svjestan si da u svakom trenutku može napraviti razliku na terenu", naglasio je Dešan.

Juventus je tokom aktuelne sezone izborio proljeće u Ligi šampiona, a u prvoj nokaut rundi odmjeriće snage sa Lionom.

Prvi meč na programu je 26. februara u Francuskoj, a revanš u Torinu zakazan je za 17. mart.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC