• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi šeici u engleskom fudbalu: Čarlton ima vlasnike iz Abu Dabija

Autor mondo.rs

Bilo je najavljeno pre nekoliko meseci, a sada je sve odobrila Engleska fudbalska liga (EFL).

Navijači Čarltona napokon su dočekali promene u svom klubu! Konzorcijum iz Abu Dabija postao je u petak i zvanično novi vlasnik kluba iz Čempionšipa.

Kako je preneo britanski "BBC", Ist Strit Investments (ESI) dobio je dozvolu EFL za vođenje kluba.

Možda će vas zanimati

"ESI" je još krajem novembra kupio Čarlton atletik, a nakon što su dobili dozvolu, napravljene su i prve promene u klubu.


Novi članovi uprave Čarltona su čelnici pomenutog konzorcijuma, Tahnun Nimer i Džonatan Heler, dok je Met Sauthol novi predsednik kluba.

Zanimljivo je da je Tahnun Nimer blisko povezan sa šeikom Saedom Bin Tahnunom Al Nahjanom, članom jedne od šest vladajućih porodica u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Čarlton se tako napokon rešio ozloglašenog Rolanda Dušatela, belgijskog multimilijardera koji je već par godina pokušavao da proda klub, pritom ništa ne ulagajući u njega. Zbog toga su članovi kluba i navijači dosta trpeli, a trenutno se Čarlton nalazi na 19. mestu Čempionšipa, na pet bodova od zone ispadanja.

"Bilo je od vitalnog značaja za dobrobit Čarltona da ovaj posao bude zaključen na početku januarskog prelaznog roka. To omogućava novim vlasnicima da dovedu nove igrače koji će pomoći klubu da obezbede klubu mesto u Čempionšipu. Ovo je izuzetno uzbudljivo vreme za sve u klubu. Verujem da je klub u sigurnim rukama", rekao je Dušatel nakon zaključene prodaje.

Sada ostaje da vidimo hoće li se i u kolikoj meri "baškariti" novi vlasnici Čarltona i koliko ozbiljne ambicije će imati za povratak u Premijer ligu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC