• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski se ozbiljno pojačava ove zime: Vratio se i Miloš Filipović!

Autor mondo.ba

Vezista iz Srbije se poslije pola godine u Grčkoj vratio na stadion "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru.

Nakon šest mjeseci u grčkoj Larisi, Miloš Filipović se vratio u mostarski Zrinjski i potpisao ugovor do ljeta 2022. godine.

Dvadesetdevetogodišnji fudbaler sredine terena je bio jedan od najboljih "plemića" tokom prethodne četiri sezone u kojima je Zrinjski osvojio tri titule u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Možda će vas zanimati

Fudbaler rođen u Kosovskoj Mitrovici u julu tekuće godine prešao je iz Zrinjskog u grčku Larisu, ali ni on nije uspio da se nametne u novom klubu. U prvenstvu Grčke odigrao je samo pet mečeva.

Mostarski tim je njegovim povratkom, kao i vraćanjem Banjalučanina Nemanje Bilbije, istakao ozbiljnu kandidaturu za vrh tabele.

"HŠK Zrinjski Mostar s posebnim zadovoljstvom želi da potvrdi povratak Miloša Filipovića, kojeg ćemo nakon šest mjeseci opet gledati u dresu koji je nosio pune četiri sezone. Saradnja je dogovorena do 31. maja 2022. godine", saopšteno je iz mostarskog kluba.

U prvoj izjavi po povratku na stadion "Pod Bijelim brijegom", Filipović je poručio da je zahvalan Zrinjskom i navijačima na pozitivnim komentarima.

"Sretan sam što se vraćam u klub u kojem sam proveo najbolje i najljepše dane svoje karijere. Pozitivni komentari navijača ispunjavaju me ponosom, jer su isti najbolja potvrda koliki sam trag ostavio u dresu Zrinjskog, ali sam svjestan da me istovremeno obvezuju da nastavim davati maksimum kako bi pomogao momčadi ostvariti zacrtane ciljeve, kako u ovoj sezoni, tako i u onima pred nama.

Da, imao sam još nekoliko ponuda iz Premijer lige BiH, ali nisam dvojio gdje ću nastaviti karijeru nakon poziva Danka Šulente koji mi je iznio stav kluba da su mi vrata Zrinjskog širom otvorena. Naravno da sam svim ljudima iz kluba zahvalan na tom velikom povjerenju, a na meni je da ga svojim igrama i odnosom prema dresu opet opravdam", rekao je srpski internacionalac.

Filipović je karijeru počeo u OFK Beogradu, a igrao je još za Mladost iz Apatina, Kolubaru, Timok, Voždovac, BSK Borča i zvorničku Drinu.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dado

Radnik ocigledno nema druge ambicije do opstanka a ima 2-3 igraca prije svega u sredini terena koji bi Borcu itekako posluzili da uzme jedan trofej. Borac jednostavno mora biti brzi, prodorniji i kondiciono dobar. Ne treba izmisljati toplu vodu vec dogovoriti te igrace koji su dokazani za ovu ligi i eventualno i malo procistiti kadar nekim odlascima

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC