• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suma: Ja sam igrač za velike utakmice, a sad mogu i u odbrani da igram

Autori mondo.rs Autori Večernje novosti

Fudbaler Partizana Sejduba Suma prisjetio se transfera u Partizan, kada je Zvezda htjela da ga "preotme" izdašnijom ponudom, o "vječitom derbiju", o podršci stručnog štaba, saigrača...

 Suma-o-ponudi-Zvezde-Suma-o-Partizanu Izvor: MN PRESS

"Zvezda mi je nudila više, ali sam dao riječ Partizanu. Riječ je za mene svetinja, a kada nešto obećam, ne postoji nijedna stvar na svijetu zbog koje bih je pogazio", ovim riječima se u intervjuu "Večernjim novostima" Sejduba Suma prisjetio transfera iz Slovana iz Bratislave u Partizan 2017. godine.

Suma je te godine došao u Partizan i najavljen je kao veliko pojačanje. Pregovori su trajali dugo, a Crvena zvezda je pokušala da se umiješa u posljednjem trenutku.

"Kada sam odlučio da dođem u Partizan, više nije bilo premišljanja. U posljednjem trenutku se pojavila Zvezda, njen čovjek je došao u Bratislavu. Osoba sam sa karakterom, kada nešto kažem, tako je. Ničim ne bi mogli da me ubijede. Došli su u posljednjem trenutku, što znači da nije postojalo objektivno interesovanje. Nisam želio da razočaram navijače Partizana, iako je Zvezdina ponuda bila mnogo bolja! Ako sam rekao da želim u Partizan, onda to više niko i ništa ne može da promijeni", rekao je Suma u intervjuu "Večernjim novostima".

Možda će vas zanimati

Suma se nije snašao u prvoj sezoni u Partizanu. Proslijeđen je na pozajmicu u izraelski Makabi iz Haife,  tu epizodu želi da zaboravi. Kada se vratio u Partizan, zablistao je punim sjajem. Pokazao je da jeste kvalitetan fudbaler.

Prisjećajući se te prve sezone u Partizanu, Suma navodi da je komunikacija bila veliki problem. Uz Savu Miloševića i njegov stručni štab sve je drugačije.

"Jezik je veoma važan. Kad ne kažeš igraču šta bi trebalo da radi, on će raditi ono što misli da je potrebno. Ranije nije bilo prave komunikacije, sada mi Savo tačno kaže šta i kako, i ja to vraćam na terenu. Ipak, to što je bilo trebalo bi da ostane u prošlosti", kaže Suma.

Savo Milošević: Evo kako sam "oživio" Sumu

Vezista je ove sezone, pogotovo u "vječitom derbiju" pokazao zašto se vjerovalo u njega.

"Derbi je ludnica, vidimo da gori, koliko to znači navijačima, pa i mi moramo da se 'pobijemo'. Kad daš gol u takvoj situaciji, ulaziš u istoriju, mnogo mi je drago da sam i ja u tome uspio. Ne bih da zvučim neskromno, ali igrač sam za velike utakmice. Dobro osjećam energiju publike, znam vrlo dobro da je to utakmica drugačija od svih ostalih i nikada se ne plašim da preuzmem odgovornost. Naprotiv, uvijek tražim loptu i želim da riješim utakmicu", rekao je Suma.

Nedavno je produžio ugovor sa Partizanom.

"Pokazao sam svim da bih volio da ostanem u Partizanu. Imam odličnu komunikaciju sa svima u klubu i to mi baš mnogo znači. Guram sebe naprijed svakim danom i to mi baš mnogo znači. Sada više i nije važno na kojoj ću poziciji igrati. Kada to neko tretira dobro, to je ključ u relacijama. Sada mogu i u odbrani da igram, nije mi nikakav problem. Radim za tim sa velikim zadovoljstvom i šta god je potrebno", rekao je Suma.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC