• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona ovo nije uradila od Radomira Antića: Novi trener je Kike Setijen!

Autor mondo.rs

Verovali ili ne: gigant sa Nou Kampa prvi put promenio trenera usred sezone još od 2003. godine.

 Kike Setijen novi trener Barselone Izvor: Guliver, Andreas Rentz/Bongarts

Barselona je donela odluku i samo se čeka da bude zvanično:

Novi trener šampiona Španije biće Kike Setijen (61), španski stručnjak poznat po tome da je forsirao ofanzivni fudbal dok je radio u Las Palmasu (2015-17) i Betisu (2017-19).

Možda će vas zanimati

Zanimljivo je da je on poslednji trener koji je savladao Barselonu na Nou Kampu - i to sa Betisom, u spektakularnom trijumfu 4:3 tokom novembra 2018.

Skoro godinu i po kasnije, on će se ponovo vratiti u dom "Blaugrane", ali sada kao novi trener Lionela Mesija i saigrača, koji su se navodno već rastali sa Ernesteom Valverdeom.

Dojučerašnji trener Barse ipak će platiti cenu loših rezultata u poslednjih pet mečeva, u kojima je ostvario samo jednu pobedu, uz tri remija i poraz od Atletiko Madrida u Superkupu.

Valverde će predati Setijenu ekipu na prvom mestu tabele (sa istim brojem bodova kao i Real, 40), kao i sa osiguranim plasmanom u nokaut fazu Lige šampiona, gde će Barselona igrati protiv Napolija 25. februara i 18. marta.

Kike Setijen i Lionel Mesi
Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Dok se iščekuje da predsednik kluba Đosep Marija Bartomeu ili direktor Erik Abidal izađu pred novinare i objasne kako je raskinuta saradnja sa Valverdeom, koji je imao ugovor do juna, pomalo neverovatno zvuči podatak da Barsa nije bila u ovoj situaciji još od 2003.

Tada je poslednji put na Nou Kampu otpušten trener u toku sezone.

U januaru te godine, Luj Van Gal dobio je otkaz, a ekipu je preuzeo Radomir Antić i vodio je do kraja sezone. Srpski stručnjak je stabilizovao ekipu, uveo u ekipu Andresa Inijestu i Viktora Valdesa, "pomerio" Ćavija u vezni red i pripremio dobar teren Franku Rajkardu da tokom leta 2003. sedne na klupu i potom formira tim sa kojim je osvojio dve titule i Ligu šampiona 2006.

Ove zime, Barseloni je ponovo potreban trener koji će je stabilizovati i vratiti je igri koja se nekako izgubila u očiglednom šumu između Valverdea i ekipe.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC