• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ipak dovodi pojačanje - Seku Sanogo blizu "Marakane"!

Autor Milutin Vujičić

Kako saznaje MONDO, Zvezda će iskoristiti "razdor" u Malatiji oko Sekua Sanoga i pokušati da dovede borbenog vezistu u svoje redove.

 Seku-Sanogo-transfer-Crvena-zvezda-Jang-bojs-sportske-vesti Izvor: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić kazao je na početku priprema da novinari neće imati "o mnogo čemu da pišu"kada su u pitanju dolasci novih igrača u Crvenu zvezdu, ali bi šampion Srbije ipak mogao da dobije pojačanje na sredini terena.

Kako saznaje MONDO, Crvena zvezda je u pregovorima oko Sekua Sanoga (30) koji je trenutno slobodan igrač, a koga su pratili već nedjeljama unazad.

Možda će vas zanimati

Djelovalo je da će borbeni defanzivni vezista završiti u Malatijasporu, koji mu je bio ponudio ugovor na 350 hiljada evra godišnje, međutim predsjednik kluba nije želio da ispuni ovu želju treneru Serdženu Jalčinu - zbog čega je nastao "razdor" u klubu.


Jalčin je zbog odluke kluba da ne angažuje Sanoga u srijedu podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba, da bi se poslije toga Crvena zvezda ponovo aktivirala oko njega.

Sanogo je rođen 1989. godine u Abidžanu i tokom karijere je nastupao na mjestu defanzivnog veziste, s tim da može da odgovori i ofanzivnijim zadacima, a najbolje dane proveo je u dresu Jang bojsa i bio dio ekipe koja je osvojila prvenstvo Švajcarske, prvi put poslije 32 godine.

Za njih je nastupao od 2014. do 2019. godine kada je prešao u saudijski Itihad za sedam miliona evra, ali je klub sa njim prekinuo saradnju već poslije šest mjeseci.

Seku Sanogo je prije nedjelju dana dobio blizance, a zanimljivo je da je čak tri puta u karijeri igrao protiv Partizana. Dva puta u dresu Tuna (pobjeda i poraz), kao i član Jang bojsa (remi).

Crvena zvezda bi u njemu dobila stabilno rješenje na sredini terena, igrača koji je poznat po izuzetnoj snazi i energiji, ali i fudbalera kome nije nepoznato da "povuče" loptu naprijed, međutim ne upisuje se često u strijelce.

U karijeri je pored pomenutih klubova igrao još za Afrika sports, Tun i Lozanu, a ukupno je postigao 22 gola i zabilježio 22 asistencije na 271 zvaničnom meču.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC