• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi skandal u Primeri: Reprezentativac Španije na udaru rasista

Autor mondo.rs

Fudbaler Atletik Bilbaa Inaki vilijams požalio se na rasizam tokom meča sa Espanjolom koji je odigran u subotu.

Espanjol i Atletik Bilbao su odigrali 1:1 u 21. kolu Primere. Espanjolu je taj bod pomogao u borbi za opstanak, timu iz Baskije otežao u borbi za Evropu, ali će utakmica možda pasti u drugi plan.

Fudbaler gostujućeg tima se požalio na rasizam nakon susreta koji je odigran u Kataloniji. Prvi tamnoputi fudbaler u istoriji baskijskog kluba bio je na meti domaćih navijača.

Možda će vas zanimati

 Ovaj vikend je u španskom fudbalu obilježio niz incidenata sa kojima će liga morati da se pozabavi. Navijači Espanjola i gosti iz Bilbaa fizički su se obračunavali pre susreta, slično je bilo i u okolini Mestalje gdje je Valensiji gostovala Barselona, a Vilijams je nastavio niz loših vijesti.

''Niko ne želi da čuje takve stvari. Bilo je ružno, nema veze da li ste tamnoputi ili niste'', rekao je fudbaler koji ima jedan nastup za seniorsku selekciju Španije.

Espanjol se kratkim saopštenjem ogradio od svakog vida rasizma na sportskim terenima, ali to neće biti dovoljno. Moraju se preduzeti i neki dalji koraci, kako bi ovakvo skandiranje bilo iskorenjeno.

Inaki Vilijams je o pogrdnom skandiranju obavijestio svog kapitena Ikera Muniaina, koji je nakon toga razgovarao sa glavnim arbitrom meča. To je bilo najviše što su fudbaleri gostujućeg tima mogli da urade u datom trenutku.

Inaki Vilijams je rođen u Bilbau, ali su njegovi roditelji došli iz Gane. Tokom detinjstva je živio u Pamploni i Baskiji, a Atletik Bilbao je u njemu prepoznao talenat još dok je bio dječak. Prošle godine je sa Atletikom potpisao ugovor na devet godina, a zanimljivo je da ima i nastup za selekciju Baskije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC