• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Norvežanima prva evropska medalja i viza za Egipat!

Autor mondo.ba

Selekcija Norveške pobjedom protiv Slovenije osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu i plasirala se na Svjetsko prvenstvo 2021. u Egiptu. Sagosen ispisao istoriju!

 rukomet Evropsko prvenstvo meč za treće mjesto Norveška - Slovenija 28-20 Izvor: Martin Rose/Bongarts

Ljubomir Vranješ nije uspio da kolekciji od tri zlatne evropske medalje osvojene sa Švedskom doda još jednu bronzanu kao selektor Slovenije.

U meču za treće mjesto na Evropskom prvenstvu reprezentacija Slovenija je poražena rezultatom 28:20 od Norveške, koja je tako osvojila svoju prvu evropsku medalju!

Možda će vas zanimati

Sve do 2017. godine muška reprezentacija Norveške bila je bez medalje na velikim takmičenjima, da bi od tada osvojila dva svjetska srebra, 2017. i 2019. te ovu evropsku bronzu.

Sjajna norveška generacija i u budućnosti će biti jedan od glavnih favorita na velikim takmičenjima, a trećim mjestom osvojenim na Evropskom prvenstvu direktno su se plasirali na Svjetsko prvenstvo 2021. godine u Egiptu.

Do velikog uspjeha predvodio ju je golman Tjornborg Bergerud koji je zaustavio 14 pokušaja Slovenaca, dok je na drugoj strani terena najefikasniji bio Jondal sa sedam pogodaka.

Najbolji igrač Norveške, Sander Sagosen postigao je četiri i tako sa ukupno 65 golova postavio rekord po broju pogodaka na jednom evropskom šampionatu.

On je nadmašio legendardnog Kiru Lazarova koji je do ove subote držao rekord sa 61 postignutim golom.

Evropsko prvenstvo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj prvi put imalo je tri domaćina i 24 učesnika, ali i još jednu novinu, koja ne ide na ruku rukometašima.

Prvi put meč za treće mjesto nije se igrao isti dan kada i finale, već dan ranije pa su reprezentativci Slovenije i Norveške krenuli u borbu za bronzanu medalju manje od 24 sata nakon polufinala.

Umor i psihološka ispražnjenost učinili su svoje, pa meč pred oko 22.000 navijača u Tele2 Areni u Štokholmu nije donio pretjerano lijep i dinamičan rukomet, a u ne baš sjajnoj situaciji nešto više snage i motiva pronašli su Norvežani.

Selekcija Kristijana Bergea dozvolila je Slovencima da upišu svoje jedino vođstvo 2:1, a onda brzo preokrenula pogotkom Sandera Sagosena za istoriju. 

Uspješno izvedenim sedmercem u devetom minutu meča srednji bek Norveške stigao je do rekordnog 62. pogotka na šampionatu i nadmašio Kiru Lazarova,da bi taj učinak do kraja povisio na 65.

Sa tri vezana gola Norveška se odlijepila na 8:5, a meč je definitivno prelomila početkom drugom poluvremena u kojem izabranici Ljubomira Vranješa, pa ni on sam nisu imali rješenja za norveški napad,

Bergerud je sve skidao Slovencima, a Norvežani serijom 5:0 pobjegli na "plus osam" - 18:9.

Bio je to kraj nadanja Slovenaca da poslije srebra osvojenog kod kuće na EP 2004. mogu do druge medalje.

Selekcija Kristijana Bergea zadržala je tu prednost do samog kraja i upisala konačni trijumf 28:20.

Meč za 3. mjesto 

Slovenija - Norveška 20:28

Meč za 5. mjesto

Njemačka - Portugal 29:27

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC