• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Godinu dana od tragedije - Nant nije zaboravio Salu (VIDEO)

Autor mondo.rs

Ekipa Nanta je na svom terenu poražena od Bordoa, a meč je obeležila koreografija.

Pre pet dana je obeležena prva godišnjica od pogibije Emilijana Sale, nekadašnjeg fudbalera Nanta. Navijači francuskog kluba danas su mu odali počast.

Možda će vas zanimati

Argentinski fudbaler je trebalo da pređe u Kardif, ekipu koja se u tom trenutku takmičila u Premijer ligi. Tokom putovanja u Vels, njegov avion je pao, a pilot i on su nastradali.

Emilijano Sala je tokom svoje fudbalske karijere nosio dresove Bordoa i Nanta, a danas su se upravo ta dva tima susrela u francuskom prvenstvu. Gosti su odneli pobedu i bodove, ali je domaćin još jednom podsetio na nekadašnjeg napadača.


Tri godine uzastopno je Emilijano Sala bio najbolji strelac Nanta. Postao je njihov idol, podigao je sebi cenu igranjem za ovaj tim i privukao je pažnju mnogih klubova.

Nisu želeli da napusti ekipu, nisu želeli da ode, posebno ne u Kardif koji se tada borio za opstanak. Na kraju se transfer nije ni desio, jer je visoki napadač poginuo pre prelaska u Englesku.

Pilot Dejvid Ibotson i argentinski fudbaler koji je već dogovorio transfer poginuli su nakon što je mali avion u kojem su se nalazili pao u vode Lamanša, kanala koji razdvaja kontinentalni deo Evrope i britanska ostrva.

Narednih nekoliko dana prošli su u izražavanju saučešća širom sveta, pa su se tako mnoge poznati sportisti pojavili u medijima sa porukama podrške za porodicu.

Transfer u Kardif trebalo je da iznosi 15 miliona funti, što je bio klupski rekord u tom trenutku. Za igrača koji je u Francuskoj na 120 ligaških mečeva postigao 42 gola, to nije bila prevelika cena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC