• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati su imali SVE, ali su im Crnogorci "oteli" bronzu

Autor mondo.rs

"Ajkule" su u jednom trenutku već bile prežaljene, ali su ipak uspjeli da stignu do odličja u sjajnoj završnici.

 vaterpolo Evropsko prvenstvo meč za 3. mjesto -  CRNA GORA - HRVATSKA 10:9 Izvor: MN PRESS

Na Crnu Goru mnogi nisu računali prije početka turnira, ali su na kraju stigli do bronzane medalje i to poslije uzbudljivog preokreta, savladavši "komšije" u odličnoj utakmici.

CRNA GORA - HRVATSKA 10:9 (1:3, 2:4, 4:1, 3:1)

Možda će vas zanimati

 Crna Gora je na krilima izvanrednog Aleksandra Ivovića stigla do četvrte medalje na Evropskim prvenstvima, a prve bronze, pošto su pokazali veliku hrabrost u drugom poluvremenu i praktično "oduvali" selekciju Ivice Tucka.

Ivović je predvodio "ajkule" sa pet golova i to nakon što je Hrvatska u jednom trenutku imala prednost 7:3. Od tog trenutka, Crnogorci su stisli zube, maestralno zaigrali u odbrani i uspjeli da ostvare veliki preokret.

Primili su samo dva pogotka u drugom poluvremenu i pogotkom Ivovića na 61 sekundu prije kraja meča napokon došli u vođstvo. Uslijedila je odbrana poslije šuta Mara Jokovića i Crnoj Gori je bilo preostalo da samo drže loptu u svojim rukama.

Crna Gora je tako pokazala da joj prijaju Evropska prvenstva koja se igraju tokom januara.

Prethodna dva puta (2012. i 2016.) uspjevali su da stignu do finala gdje ih je oba puta savladala Srbija, a sada će biti prezadovoljni i sa bronzanom medaljom.

Ipak, ono što je najvažnije jeste da ova bronza Crnogorcima ne mijenja mnogo u vidu plasmana na Olimpijske igre. Samo jedno mjesto dobija se za plasman u Tokio sa Evropskog prvenstva, a to mjesto otišlo je Mađarima i prije finala protiv Španije.

Izvor: MN PRESS

Razlog je taj što su se Španci već kvalifikovali za OI preko Svjetskog prvenstva, pa će sada i Crnogorci i Hrvati morati da igraju kvalifikacioni turnir.

On će biti na programu 29. marta do 5. aprila u Roterdamu, gdje će se takmičiti 12 reprezentacija.

Preko tog turnira će se saznati imena posljednja četiri učesnika olimpijskog turnira, a na tom takmičenju Crnogorci će se osim Hrvata, takmičiti uz timove poput Grčke, Rusije, Njemačke, Brazila, Južne Afrike...

Mjesto na OI u Tokiju do sada su obezbijedili domaćin Japan, Srbija, Italija, Španija, SAD, Australija i Mađarska. Azijski predstavnik biće poznat 16. februara poslije turnira u Kazahstanu.

Crna Gora - Hrvatska 10:9 (1:3, 2:4, 4:1, 3:1)

Bazen Dunav Arena.
Sudije: Zvart (Holandija), Kun (Mađarska).

Igrač više: Crna Gora 9 (3), Hrvatska 9 (4).
Peterci: Hrvatska 2 (2).

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 1, Radović, Petković, Čučković, Obradović, Vidović, Đurđić, Ivović, 5, Spaić 1, Drašković 2, Pjesivac 1, Tešanović.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 2, Lončar 1, Joković 2, Bukić 1, Vukićević 1, Bušlje, Miloš, Vrlić 2, Benić, Garsija Gadea, Marčelić.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC