• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čudno je kad pet pobjeda nije dovoljno za medalju"

Autor Milutin Vujičić

Iskusni vaterpolista žali što se Srbija ne vraća sa nekom od medalja sa EP pošto nije izgubila nijedan meč u regularnom dijelu, ali podsjeća na primjer iz Rija kada nije dobro odigrala u grupi, pa se ipak "dočepala" zlata.

 Milan-Aleksic-Evropsko-prvenstvo-vaterpolo Izvor: MN PRESS

/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva u Budimpešti - Milutina Vujičića/

Navikli smo da se vaterpolo reprezentacija Srbije sa svakog takmičenja vraća sa medaljom oko vrata, ali ovoga puta navijači moraju da se zadovolje petim mjestom.

Na papiru djeluje kao neuspjeh, ali treba uzeti u obzir da "delfini" nizu izgubili nijednu utakmicu na turniru u Budimpešti i da su iz borbe za medalju ispali zbog lošijeg izvođenja peteraca protiv Španije. Sve ostale ekipe Srbija je pobijedila u regularnom dijelu i pokazala maksimalnu ozbiljnost i kada nije naročito bitno.

Možda će vas zanimati

Tako je Srbija poslije poraza od "furije" pobijedila Grke i Italije i potvrdila da nije u krizi, a vjerovali ili ne - ne zna za poraz u "regularnom dijelu" utakmice na evropskim prvenstvima od 2014. godine.

"Na kraju, realno, moramo biti zadovoljni. S jednim neriješenim nismo usjpeli da se plasiramo u borbu za medalju. Za nas je važno da poslije Španije nismo pali psihički, nismo izgubili vjeru u sebe, odigrali smo maksimalno do kraja i ostvarili dobre pobjede", kazao je iskusni Milan Aleksić poslije meča.

"Treba naučiti iz ovoga i spremiti se za Olimpijske igre. Šta je tu je, peto mjesto, ne znam da li je realno u ovom trenutku, a vidjećemo šta će biti u budućnosti".

MILOŠ ĆUK

"Osjetio se umor pošto smo prošlu utakmicu igrali sa igračem manje (bez Duška Pijetlovića prim. aut.), Danas je to bilo evidentno, nedostajalo nam je snage, ali borbenošću smo pobijedili Italiju, aktuelne svjetske prvake. Ostaje velika žal za ovim četvrtfinalom, nismo izgubili utakmicu, ali smo ipak peti".

I Aleksiću je bilo čudno da bez izgubljene utakmice Srbija ne osvoji medalju, ali se prisjetio i Rija.

"Čudno je kad pet pobjeda nije dovoljno za medalju, to je sport... Sjetite se da smo na Olimpijskim igrama imali jednu neriješenu i poraz, pa smo opet osvojili zlato", kazao je Aleksić.

Koje su to pozitivne stvari sa turnira u Budimpešti?

"Odigrali smo odličnu odbranu protiv Italije i Španije, to je sigurno pozitivno sa turnira, možda malo kasno, ali… Važno je da nismo izgubili vjeru u sebe. Žao mi je što nismo prošli bar u polufinale da se borimo za medalju, ali dosta toga je još ispred nas", naveo je Aleksić. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC