• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u kineskom fudbalu zbog korone: Odložena sezona, igrači beže?

Autor mondo.rs

Neki od njih traže od menadžera da im pronađu klub što je brže moguće...

 Hos u kineskom fudbalu zbog korone: Odložena sezona, igrači beže? Izvor: Tanjug/AP/Cheng Min/Xinhua

Kina je u četvrtak suspendovala sva fudbalska takmičenja i do daljeg odložila početak Superlige zbog koronavirusa koji se pojavio sredinom ovog meseca u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Zbog virusa koji se velikom brzinom širi prethodno je odloženo i Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici, a u saopštenju Fudbalskog saveza Kine navodi se da je odlaganje prvenstva zbog "prevencije i kontrole širenja virusa među navijačima, medijima, trenerima...".

Možda će vas zanimati

Za sada nije poznato kada bi počela da počne nova sezona u kineskom fudbalu (planirano za 22. februar), a opšta panika zavladala je i među igračima - pre svega strancima.

U najvišem rangu kineskog fudbala igraju čak 72 fudbalera iz inostranstva, a najviše je Brazilaca koji su u poslednjoj deceniji i najčešće birali Kinu zbog velikog novca koji se "obrće" u ovom trenutku, s tim da su od naredne takmičarske godine odlučili da "zavrnu slavinu".

Među poznatim imenima su Oskar, Hulk, Stefan El Šaravi, Marko Arnautović i Paulinjo, a vredi spomenuti i srpskog defanzivca Duška Tošića.

Nekadašnjem reprezentativcu Srbije ugovor sa Guangdžou R&F, koji je do pre nekoliko nedelja trenirao Dragan Stojković, ističe za godinu dana, a u prethodnom periodu boravio je u Dubaiju gde se pripremao za novu sezonu.


Na svom Instagramu čak je okačio fotografiju sa maskom koja se nosi radi prevencije koronavirusa koji se velikom brzinom proširio iz Vuhana i za sada je potvrđeno više od 8 hiljada slučajeva.

Za sada nema informacija da li će Duško Tošić nastaviti da nastupa za Guangdžou, ali britanski mediji prenose da su mnogi drugi fudbaleri u panici i svojim agentima su naredili da im nađu klub do kraja prelaznog roka na zapadu Evrope.

Videćemo da li će uspeti u tome pošto prelazni rok u "ligama petice" traje još samo do kraja sutrašnjeg dana.

Za sada se spominju ponude za Maruana Felainija i Musu Dembelea.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC